Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


imam li razloga za strah?


Autor Poruka

srx

11.10.2007. 18:40

postovani, posljednih mjesec dana sam pod pojacanim stresom (faks, posao + neuogodna vijest o smrtonosnoj bolesti jednog clana obiitelji...), osim psihickih poceli su se nazalost pojavljivati i fizicki simptomi kao tremor ruku (koji zna trajati po 30-60 sekundi), trnci po cijelom tijelu, suha usta i nekakva struja po rukama (najezim se)...

kada se nalazim u drustvu i zaboravim na probleme koje imam ti simptomi se bas i ne pojavljuju, problem je kad sam sam, ne mogu izbacit iz glave da mozda bolujem od neceg ozbiljnijeg...

imam 22 god. pa me zanima imam li razloga za zabrinutost ili su ovo simptomi tjeskobnog stanja u kojiem se nalazim zadnjih mjesec dana?

napomena: imam 22 godine.

unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

07.11.2007. 14:45

Poštovani,
S obzirom na vašu dob i sve okolnosti koje su vas snašle, najvjerojatnije se radi o poslijedicama pojačanog stresa, kako i sami opisujete. Savjetovala bih vam da se svakako javite svom liječniku obiteljske medicine koji će vam pomoći da se uspješnije borite sa životnim stresovima te vas uputiti na daljnje postupke ako smatra potrebnim. Osim toga, posvetite sebi malo više pažnje, redovito se i zdravo hranite, dovoljno spavajte i redovito vježbajte.