Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jako važno


Autor Poruka

Vlatka

02.07.2002. 14:43

Stovani,

vec sam se ranije obracala s problemom bolova u ocima te u potrazi za nekim rjesenjem, savjetom, pomoci.

Naime, otkako sam se posljednji put javljala, nista se bitno nije promijenilo, osim sto sam ja financijski sada jos tanja nego prije, jer treba financirati sve pretrage i ljekove i ostalo.

Da pokusam ukratko ispricati problem...

Sve je pocelo s problemom bolova u ocima koji traje jos od 8 razreda osnovne skole (sada imam 23,5godina) i obisla sam razne doktore, radila razne pretrage (vidno polje, magnetska rezonanca...itd..) i sve je bilo u granicama normale, pa bih ja uvijek zavrsila s novom dioptrijom naocala koja bi mi u pocetku odgovarala (nekih mjesec dana) i onda opet ispocetka.

Tako se to odugovlaci vec godinama, i meni nije nista bolje, a sto je najgore, ni ne znam zbog cega je to sve tako.

Nakon sto mi se pojavio problem naticanja ocnih kapaka i katkad laganog svrbeza ponovno sam otisla kod moje lijecnice opce prakse koja me uputila kod ocnog lijecnika, koji mi je za bolove u ocima dao novu dioptriju (koja uopce nije velika, vec gotovo da je ni nema), a naticanje kapaka je povezao s problemom bubrega.
Napravila sam krvnu sliku i nalaz mokrace i sve je u redu!

No, buduci da ne vjerujem pretjerano tom ocnoom lijecniku, uputila sam se u privatnu ordinaciju doktora ............., u nadi da cu barem donekle znati zbog cega imam tako jako bolove u ocima i zasto katkad jako lose vidim i zasto mi naticu ocni kapci i da li je to povezano s bolovima u ocima.
Nakon pregleda, odredjena mi je nova dioptrija koja se nesto malo razlikuje od dioptrije koju mi je odredio moj prvi ocni lijecnik, a naticanje kapaka su povezali s mojim tadasnjim uzimanjem kontracepcijskih tableta Cilest te su mi preporucili prestanak uzimanja tih tableta.

Ja sam prestala uzimati tablete, ali ocni kapci mi i dalje naticu kao i za vrijeme dok sam uzimala tablete.
Nekad mi nateknu toliko jako da mi se potpuno oci zatvore i nista ne vidim, nekad manje, a katkad mi tako nateknu da mi se oko na neki nacin kao poveca, a drugo oko mi se smanji.
Katkad me svrbe oci, a katkad ne.

Sto se tice bolova u ocima, nisu prestali, a ja uredno nosim naocale, moje nove naocale, s novom dioptrijom i nije mi nista bolje.

Sto znaci, nakon nove kontrole ociju, dobila sam nove naocale i one bi mi trebale pomoci da me oci ne bole, jer kao, imam jajastu roznicu pa mi to iskrivljuje sliku i oci mi se vise naprezi i zato me bole, pa ce mi nova dioptrija pomoci da me vise ne bole oci.
No, nova dioptrija mi ne pomaze, a mene oci i dalje bole.
Problem je u tome sto to nije mala bol, jer ja inace mogu trpjeti bol i nisam pekmezasti tip osobe, vec je to strahovita bol kad ja postajem strasno nervozna i ne mogu podnijeti tu bol.

Prestala sma piti Cilest tablete, a oci i dalje naticu.

Zatim sam otisla na alergo testove i jedan dio testova je obavljen, ali na nista ne reagiram, osim na povrce poput krumpira, graha, graska i mahuna te buduci da negativno reagiram na to, ne smijem to konzumirati. No, doktorica ............. u bolnici .................. kaze da to sigurno nije uzrok naticanju kapaka.

Znam da alergo testovi jos nisu gotovi te vjerujem da ce se nesto otkriti ipri daljnjem testiranju, ali ja vas zasita molim da mi pomognete i uputite me na sto mi je ciniti??

Jer ako se i rijesi problem naticanja ocnih kapaka i ako je to zaista samo alergijska reakcija, jos mi uvijek ostaje problem bolova u ocima!

Mlada sam osoba, stalno zaposlena, studiram, nemam novaca na bacanje, a zdravlje mi je vazno i trentuno me prijeci u mojem normalnonm obavljanju svakodnevnnih duznosti, jer zbog bolova u ocima ne mogu se koncentrirati na posao i ucenje.

Ukratko o mojoj proslosti zdravlja...odn. bolesti....
Kao mala, imala sam dosta problema s bubrezima i mokracnim putevima, jer sam rodjena sa savinutim mokracnim kanalom i spustenim bubrezima te su doktori govorili da ce se taj problem rijesiti u pubertetu kad se ja razvijem i malo dobijem na tezini, jer sam prije bila strahovito mrsava.
I tako je bilo.
Ja sam narasla, razvila se (173cm, 62,5kg) i mogu pokucati u drvo i reci HVALA sto su se ti problemi s bubrezima rijesili.
Ti problemi su me gnjavili sve do negdje 7. odn. 8. razreda, a tada je poceo problem s ocima.
Inace, u obitelji nitko nema problema s bubrezima, ni s ocima i nitko ne nosi naocale i nitko nema problema s alergijama.


Unaprijed se zahvaljujem na Vasem odgovoru i svakom savjetu i pomoci, jer zaista vise ne znam sto mi je ciniti!??

Srdacan pozdrav!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

12.09.2002. 21:13

Na žalost, prema Vašem sadašnjem, a i prema prijašnjim opisima, najvjerovatnije je da se NE radi o poremećaju ili poremećajima koji su uzrokovani neurološkim bolestima. Stoga bi bilo preporučljivo da se javite svom liječniku koji će Vas uputiti na potrebne preglede.
Unaprijed se zahvaljujem!
Zlatko Trkanjec