Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Kvržica na vratu


Autor Poruka

valek

21.12.2012. 10:55

poštovana, već nekoliko godina palpiram na stražnjem dijelu vrata tvrdu kvržicu koja ponekad boli, tik je uz kralješke, čak imam dojam da je sad veća . Sad imam vezano uz to, čini mi se, češće glavobolje desne polovice glave, ponekad uz nagon za povraćanjem. napominjem da imam problema sa donjim dijelom kralješnice, protruzije diskova. Vrat mi je inače tvrd, masaže bole jako, kad mičem glavom čujem zvuk kao drobljenje pijeska. Općenito mi je kralježnica loša. U zadnje vrijeme bole me i ključne kosti i lopatice obje. Nikada nisam slikala vratni dio već je oduvijek problem lumbalni dio koji držim pod kontrolom. Imam 38 godina i inače sam zdrava osoba. Radim sjedeći. Unaprijed zahvaljujem, s poštovanjem

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

24.01.2013. 18:40

što se tiče bolova u vratu i pucketanja kralježnice to su bezazlene stvari i rezultat su dugog sjedenja i rada s napinjanjem mišića vrata. Naša glava je vrlo labilno postavljena na kralježnicu te potreba da se usredotočimo na neki pisani materijal ili kompjutor zahtjeva napinjanje mišića vrata koji naravno nakon nekog vremena postaju bolno osjetljivi. Pucketanje nastaje zbog degenerativnih promjena u vratu. Kvržice su najčešće posljedica miogeloza, koje su u stvari nakupine mlječne kiseline u mišiću. No ako Vaša kvržica raste treba otiči na pregled i ev. učiniti biopsiju. Bolovi u mišićima vrata nerijetko prate bolovi u glavi. To je tzv cerviko-cefalni sindrom.
Važno je vježbati mišiće vrata kako bi sprečili takav razvoj poremećaja.