Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zanima me nalaz


Autor Poruka

Warriv

23.11.2012. 11:15

Pozdrav ♥

E sada da li ovo ima veze sa neurologijom nemam pojma ali pise mi na nalazu od neurologa pa ako bi mi netko moga detaljno objasniti sta ovo znaci :


diskretna asim. donjeg dijela licne muskulature, diskr. asim. MTR na rukama. PR simetricno zivlji. Ostali neurol.st. u gr. normale.

E sada neurologija :

U području cirkulacije vertebrobasilarnog sliva povišene SBSK u svim ispitivanim krvnim žilama - vratna kralježnica ?
kompenzatorno ubrzani protok? U pordučju cirkulacije Willisova kruga povišene SBSK u svim ispitivanim krvnim žilama vjerojatno u sklopu blažeg do srednje teškog vasospazma.

(na svakom TCD nalazu mi pise da imam vasospazam willisovog kruga mozga ali na zadnjem nalazu odjednom je magicno sve nestalo i TCD nalaz je uredan i EEG nalaz je isto tako uredan) Izgleda da se Isus spustio i bacio resurrection spell

a niti EEG nije bio uredan vec je bilo nekih promjena i to svaki puta



Sve u svemu doktori mi nista ne govore, kada pitam neko pitanje odgovore mi preko one stvari pa eto ocigledno cu onda morati traziti neke odgovore ovdje u nadi da cu dobiti neke normalnije
ako trebate jos nekakav detaljniji opis ili nalaz just ask



Unaprijed puno hvala

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

05.12.2012. 18:05

Navedeni nalazi ne moraju značiti baš ništa ili znače nešto. Bez kliničkih simptoma većina nalaza je nebitna. Koji su Vaši simptomi zbog kojih ste bili na neurološkom pregledu ?. Koja je Vaša životna dob?

Warriv

12.12.2012. 15:55

87.god.

samo vi meni objasnite ovo :

diskretna asim. donjeg dijela licne muskulature, diskr. asim. MTR na rukama. PR simetricno zivlji. Ostali neurol.st. u gr. normale. (sta to znaci ?)

to nesto nenormalno ili ?


i sada mi recite samo da li je moguce imati taj vasospazam na psihickoj bazi?????, da se to dogada radi psihe a ne zato sto imam suzenje ili sto god vec, kazem vam da ja nista nisam upucen u svoje stanje
a kod neurologa me poslao psihijatar a i takoder internisti
niti kod psihijatra nemam pojma sta se dogadja iskreno, ali svodi se na socijalna fobija / psihoza ili aspergerov sindrom (apsoultno nije bitno, ne zabrinjavaju mene psihicke bolesti)
a moze biti i poremecaj osobnosti (ne zabrinjava me)
no pitanje nije bilo u svezi moje psihe vec ovih realnih nalaza koje imam pa ako nije problem da mi znaci objasnite malo te nalaze
sta vam znaci : to moze biti nesto a i ne mora ??? sve ste mi rekli s tim
znaci molio bih malo to detaljnije a pogotovo ovo (ponavljam) :

diskretna asim. donjeg dijela licne muskulature, diskr. asim. MTR na rukama. PR simetricno zivlji. Ostali neurol.st. u gr. normale.



a EEG i TCD za to cu malo vise proispitati neurologa tako da ne morate u vezi toga niti objasnjavati vec samo me strah ono da se ne radi mozda o aneurizmi ? jos mi fali mozdani sa 25 godina

kada sam ih pitao da li je aneurizma kazu da nije pa sada valja im vjerovati posto nemaju nikakva prava tajiti pacijentu stvari posto mogu tuziti bolnicu

mislim ono nikakve odgovore nisam dobio a nalazi svi odjednom dobri, stovise sjajni !
i sada kako da ja njima vjerujem nakon svega
istina ce s vremenom doci na vidjelo a vi meni samo ono navedeno objasnite

hvala unaprijed



Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

24.01.2013. 18:40

stvarno neznam imate li 87 ili 25 godina.
Prema ovom detaljnijem opisu sve skupa ne znači ništa. Protok u vertebralnim arterijama posebno ako imate 25 godina nema nikakve veze s vratnom kralježnicom! To je terminologija koja je prisutna samo u Hrvatskoj neurologiji nažalost.
Spazam krvnih žila može biti prisutan i izostati. Nalazimo ga primjerice u akutnom napadaju glavobolje, Da li je prisutan u stresu ? moguće nije sasvim dokazano.
Diskretna asimetrija donje polovice lica ne znači ništa ili je ima ili je nema. Ako je ima tada neurolog mora opisati kakvog je karaktera i o čemu se radi . Slično je i s diskretnom asimetrijom refleksa.
Nemate očito ispada u neurološkom statusu, niti u cirkulaciji!