Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lezije nakon tumora


Autor Poruka

mrwicca89

18.12.2012. 19:00

Postovana,mom ocu su na poslednjim CT i MIR nalazima konstatovane 3 ishemijske lezije velicine 15 mm kao posledice lijecenja tumora.Tumor je nestao,ali su se one pojavile,Simptomi koje smo zapazili je usporenost i zaboravljanje,kao i brzo umaranje i pretpostavljam da postoje zbog tih lezija.
Znam da je njihovo izlecenje nemoguce,ali koliko su opasne po njegov zivot i da li se moze makar odrzavati ovakvo stanje?
On ima 53 godine, i ima anginu pektoris,ali ne hronicnu. Molim vas za savjet.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

24.01.2013. 18:40

Za odgovor je važno kakav je bio tumor u Vašeg oca. da li je operiran , zračen , primao jkemoterapiju ili se tumor povukao na kortikosteroidnu terapiju. Dakle da li se radilo o malignom ili dobroćudnom tumoru ili o metastazi. Tri ishemijske lezije ?; da li su one detektirane običnimMR snimanjem (T1,T2, FLAIR-om) ili je tumačenje dato na temelju i specifičnog snimanja mozga (DWI, ADC mapa) ; da li je otac zračen pa se radi o oštećenjima mozga nakon iradijacije? Puno pitanja koja traže odgovor da bih Vam mogla odgovoriti zašto otac pokazuje smetnje pamćenja i kako da ga liječite.