Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


MOLIM HITNO-BOJIM SE


Autor Poruka

emilija

20.05.2002. 13:58

Vec petti mesec ne mogu da gutam hranu. Pocelo je s mesom, a zatim svakog dana asortiman hrane koju nisam mogla progutati uvecavao se, da bi na kraju svela ishranu samo na pica iz case. Jednostavno osetim da mi jezik nema snage potisnuti hranu unazad i koliko duze zvacem sami postupak mi je jos tezi. Naime osecam kao da mi refleks gutanja bezi i kao da cu si progunuti jezik! Ovakvim stanjem dehidrirala sam i 5 dana bila pod infuzijom. Uradjene su mi sve pretrage organskog podretja i utvrdjeno je da sam organski zdrava, a krajnji je uput neurologu. Ovo mi je sasvim nepoznato i pored toga sto znam da trebaju biti uradjene neke pretrage,MOLIM vas da mi kazete dali moze biti u pitanju neka opasna i neizleciva bolest (na pr. bi li moglo biti u pitanje multipleks skleroza ili neka druga opaka bolest). Moram i da kazem da prije no sto je ovaj kosmar poceo mesec dana imala sam enormno povecano lucenje pljuvacke. Dijazepam koji mi je pripisan kao privremen lek ne pomaze mi bas uopste, ali sam zato sama utvrdila da velika konsumacija limuna mi pomaze da posle mogu progutati bar dva do cetiri zalogaja. MOLIM jos jednom da mi bar navestite o cemu bi moglo da se radi. Osim gutanja nemam nikakvih drugih zdravstvenih problema.mnogo hvala!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

28.06.2002. 23:11

Poremećaji gutanja mogu biti simptom različitih bolesti. Na temelju Vašeg opisa nije moguće zaključiti što bi mogao biti uzrok Vašim smetnjama. Svakako se javite na pregled i obradu neurologu kako Vam je i savjetovano.