Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


san


Autor Poruka

sanja

22.05.2002. 08:51

Molim Vas lijepo da mi ako je moguće odgovorite što da učinim.

Imam 46 godina i u posljednje vrijeme imam problema sa spavanjem. Jako teško zaspim. Ustvari kad pođem spavati nikako da se opustim da zaspim nego mi se po glavi motaju razne misli , kao npr. što napraviti, što sam naprivila, npr. prethodnog dana ili što moram mislim na djecu koja su izašla vani, kad će doći, da s što ne dogodi, jednostavno se nemogu isključiti iz takvih misli i san nikako da dođe na oči tako da sam stalno u nekim mislima koje mi ne daju zaspati. I dok to moje mučenje traje za zaspati moram se dignuti po nekoliko puta u WC što mi stvara i dodatni problem. Tj. vratim se izu WC-a pa ne prođe niti 5 minuta ja moram ponovo a u stvari nema što pomokriti jer i tekućine jako malo pijem, ali mi to stvaradodatni problem kao da imam 10 litara i tako nekoliko puta. Urolog mi je kazao kad se se potužila na ovaj problem sa mokrenjemda popijem prije spavanja NORMABEL 5 to sam i činila nekad 5-10 dana, pa bi prestajala i to je išlo neko vrijeme. Neki dan nisam imala više Normabela pa sam popila OKSAZEPAM, ali me je on slomio tako da sam ujutro bila sva slomljena.Napominjem da sam bila uzela neke biljne, ali sam imalaosjećaj nakon 3-4 dana pijenja da mi stvaraju još veću nervozu i prestala sam iz piti.

Molim Vas lijepo što bi mogla uzeti , nešto blago, da se ne naviknem na to da budem obavezna stalno biti nego da pijem neko vrijeme , pa da slobodno mogu prestati kad osjetim da mi je dobro.Unaprijed Vam hvala.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

28.06.2002. 23:12

Poremećaji spavanja su vrlo čest problem. Lijekovi koje ste naveli koriste se za blagu sedaciju (smirivanje) i uspavljivanje. Naveli ste da Vam je uzimanje prvog lijeka pomagalo, a da nakon toga niste više imali tog lijeka. Preporučljivo bi bilo da se javite na pregled psihijatru koji se bavi poremećajima spavanja kako bi se otkrio uzrok Vaših nesanica i propisalo odgovarajuće liječenje.