Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Molim Vas,EEG nalaz


Autor Poruka

ivana

13.07.2002. 07:37

Lijepo Vas molim ako možete pogledati nalaz i dati svoje mišljenje.Prisutne su jake glavobolje,umor,često osjećaj da glava nije dovoljno prokrvljena,ujutro se budim umorna s bolovima u rukama i nogama.Često su prisutne niže temperature.Simptoma je još puno a ne znam da li su povezani direktno s nalazom ili su posljedica(npr. iscrpljenost,bezvoljnost,nedostatak libida..).Često se osjetim odjednom kronično umornom i počne mi bliještiti pred očima kao da me sunce zasljepljuje pa ne mogu jasno vidjeti npr. osobu s kojom razgovaram.Iskreno,nisam povezala da li nakon toga uslijedi glavobolja.Ne znam da li je povezano,u zadnjih 2-3 mjeseca osjećam da sporije mogu reagirati(ili npr.sporije pisati na tipkovnici).
Nalaz:
Osnovna cerebralna aktivnost dolazi u promjenjivoj i niževoltažnoj alfa frekvenciji.
Iznad lijevih temporoparijetlanih regija interponiraju se sporiji valovi fr.4-5 Hz,amplitude do 50 mV.
Reakcija vizeulnog blokiranja djelomično izražena.
Na HV i FS nema drugih promjena.
Nema paroksizama.
Manje žarišne promjene lijevo temporo parijetalno.


Unaprijed zahvalna,Ivana

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

12.09.2002. 20:59

Na žalost, nije moguće samo na temelju Vašeg opisa i nalaza EEG-a postaviti dijagnozu. Preporučljivo bi bilo da se javite na pregled neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) koji će Vas pregledati i uputiti na daljnje potrebne pretrage. Na temelju nalaza pregleda i učinjenih pretraga vjerovatno će biti moguće razjasniti
uzrok(e) Vaših tegoba.