Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


stalni bolovi


Autor Poruka

Evena

06.07.2002. 14:04

Štovani;
Već godinama imam problema sa bolovima u leđima , a najviše u doljnem dijelu,bolovi u zadnja 3 mjeseca su stalni i nikada ne prestaju tako da sam već ovisna o tabletama protiv bolova ,a pojaćani su poslije dužeg sjedenja ili hodanja kao i spavanja.Dijagnoza je ;naznačena skolioza,reducirana fiziološka lordoza,prisutni su znaci def.spondiloze u vidu diskretnih rubnih osteofita,sa suspektnim inicijalnim suženjem av.prostora u nivou 15/S1.Doktori su prognozirali da će se stanje pogoršavati s godinama.
Inaće imam 32 godine i zbog prirode posla moram sjediti 8 sati.Molim vas da mi obrazložite dijagnozu i preporućite kako postupati,da li je bolje da se što više krećem te da li je stalno svakodnevno sjedenje daljnja opasnost po kićmu.

Hvala

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

12.09.2002. 20:56

Na temelju Vašeg opisa vrlo je teško zaključiti što bi mogao biti uzrok Vaših bolova u leđima. Međutim, moglo bi se raditi o bolovima koji su posljedica promjena na kralješnici koje opisujete. Preporučljivo bi bilo da se javite neurologu (specijalisti za bolesti živčanog sustava) na pregled. Učinit će se potrebna dijagnostička obrada, a na temelju nalaza postaviti dijagnoza i preporučit će Vam se potrebna terapija.