Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Quadriparesis spastica hemiparesis cerebralis lateris sinistri


Autor Poruka

zelja27

11.10.2012. 14:35

Postovani, molim vas za pomoc.
Rijec je o mojoj sestri kojoj je prije mjesec dna pozlilo i zavrsila je u bolnici jer joj se oduzla lijeva ruka i lijeva noga.
Radili su joj razne pretrage i skoro sve je uredu tj CT glave uredan, magnetna rezonansa uredna, jedino punkcija kicme nije bas uredna.
Cijelo vrijem su govorili da neznaju sta je uzrok oduzetosti noge i ruke sve do juce pri otpustanju iz blnice gdje su joj kao diagnozu stavili "Quadriparesis spastica hemiparesis cerebralis lateris sinistri". E sada vas molm za misljenje dali je to moguce da boluje od "Quadriparesis spastica hemiparesis cerebralis lateris sinistri" ili da odemo kod drugog ljekara po jos jedno misljenje?
Jos nesto u porodici nema niko sa takvim oboljenjem.
Njoj je 29godina.
Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

13.03.2013. 19:15

Dijagnoza koja je postavljena Vašoj sestri je opisna , a ne uzročna dijagnoza. Prevedeno s latinskog to znači da sestra ima slabost sva četiri ekstremiteta a osobito lijevih udova, uz povišeni tonus mišića.
Neznam koja je obrada učinjena, jer takva dijagnoza nije nešto što bi trebalo zanemariti. Potrebna je ponvna detaljna obrada različitih biokemijskih parametara koji mogu uzrokovati ovakvo stanje.