Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Moždani udar - problem sa vidom


Autor Poruka

Miro1981

10.09.2012. 12:00

Poštovani,

tata mi je doživio moždani udar prije tjedan dana, došao je unutar 3 sata od nastanka simptoma i hitno primljen na trombolitičko liječenje. Terapija je uspijela, motorika mu jedobra, može samostalno se kretat, jesti, jedino je nastao problem sa lijevim okom. Kada gleda sa dva oka, vidi na lijevom oku dvoslike i žali se da mu je malo mutna slika na lijevom oku, sa desnim okom nema problema. Prije moždanog udara nije imao problema sa očima. U bolnici su mi rekli da bi se vid trebao postepeno normalizirati .

Hvala

Lp

Miro1981

16.09.2012. 21:55

ispričavam se, krivo sam shvatio neurologa u bolnici, rekli su mi da zdrastveni problem sa okom mojeg tate će se teško vratit u normalni vid....Molim Vas da li postoji kakvo liječenje ili terapije za oko....što mi je ćiniti? Zahvaljujem na odgovoru.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

04.10.2012. 22:25

Poremećaj koji Vi opisujete su dvoslike dakle oštećenje vjerojatno živca okulomotorijusa ili abducensa. Oporavak vida u Vašeg oca zavisi o lokalizaciji oštećenja u mozgu. Obzirom da je provedeno trombolitičko liječenje radilo se o infarktu mozga. Ako postoje izravna ili neizravna oštećenja u moždanom deblu tada će oporavak biti teži , ali ako su izvan njega postoji mogućnost da se dvoslike povuku. Svakako je potrebno provoditi zatvaranje oka i vježbe paretičnih mišića na oku kako bi moglo doći do poboljšanja i oporavka.