Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


MS


Autor Poruka

Nera32

09.04.2013. 09:10

Postovana Imam 33 godine,majka sam dvoje djece,unazad dvije godine lijecim se od hipotireoze te uzimam letrox.Od tada sam umorna,imam problema sa spavanjem i cesto me zna zaboliti glava.Do prije dva mjeseca osjetila sam trnce u nogama,tacnije mravinjanje,i da se nemogu dovoljno izmokriti,unatad par dana osjecaj je isti i u rukama.Javila sam se dr.uradila MR kraniuma koji kaze :Supratentorijalno obostrano u bjeloj masi prevashodno dubokoj prisutne brojne lezije primarne demijelinizacijske geneze uz dvije fokalne lezije u kicmenoj mozdini cervikalnog segmenta kicme.U pojedinim lezijama supratentorijalno prisutni znaci restrikcije difuznije sto indirektno ukazuje na akutne lezije. Molim vas objasnite mi ovaj nalaz?Strah me je i sta mogu ocekivati?Dr.kaze da je MS,Jel treba jos neke pretrage da se urade da se potvrdi dijagnoza?Evocirani potencijali su uredni.Unaprijed zahvalna.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:50

Da može se raditi o multiploj sklerozi, ali treba točno ispitati vrstu i trajanje pojedinih simptoma te učiniti tzv diferencijalno dijagnostičku obradu jer različite bolesti poput sarkoidoze, neuroboreliote, Lupusa, antifosfolipidnog sindroma i dr. mogu dati slične kliničke simptome i promjene u MR-u. Naravno vrlo je važna lokalizacije i izled lezija u MR-u.
Trebate neurološku obradu!