Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


mucnina i povracanje


Autor Poruka

Franjo

07.01.2002. 11:26

Postovanje!
Molim Vas mozete mi objasniti o cemu bi se moglo raditi u mom slucaju. ujutro kas ustanem mi se stalno dize zeludac na povracanje, ali nista ne povratim. to traje oko 2-5 minuta..i poslije je sve ok... gje bi se mogao obratiti za eventualne daljenje pretrage..i molim Vas savjet sto uciniti?? hvala...

Prof. dr. Vida Demarin

12.01.2002. 19:36

Podražaj na povraćanje može biti uzrokovan poremećajem u samom želucu, u prvom redu Gastritisom, dakle upalom želučane sluznice i pojačanim izlučivanjem želučanog soka, no kod tog se poremećaja mogu javiti i drugi simptomi od strane probavnog sustava. S druge strane, podražaj na povraćanje, može se javiti i kao rezultat nekih poremećaja u središnjem živčanom sustavu, koji je odgovoran za kontrolu funkcioniranja svih organa u tijelu. Preporučam da se prvo isključi eventualni poremećaj koji je nastao u probavnom sustavu, a to će se najlakše ustanoviti uz pomoć vašeg obiteljskog liječnika i uz pomoć određenih pretraga, Ako se ne nađe nikakvih promjena u probavnom sustavu, tada predlažem da se obratite neurologu radi daljnje obrade.