Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Vrtoglavica


Autor Poruka

Dijana

13.12.2001. 10:59

Postovani,


Vec osam godina patim od vrtoglavica, pritiska u glavi i osjecaja da cu pasti u nesvijest. Prije par godina sam uradila CT, magnetnu rezonancu, obradu likvora, evocirane potencijale... Svi nalazi su bili uredni. Tegobe su se nastavile, pogotovo pri promjeni vremena i pri izlasku na hladnocu. Vrtoglavica se javlja i pri saginjanju prema naprijed. Nedavno sam uradila Dopler ultrazvuk krvnih sudova glave i vrata. Nalaz je slijedeci:

Kada se analiziraju krvni sudovi, ne uocavaju se patoloske promjene na zidu i lumenu istih. Uocava se otezan protok krozarterije VB sliva, uzrokovan kompresivnim dejstvom vratnog dijela kraljeznice, a izrazajniji su pri funkcionalnim testovima : Antero, latero i retrofleksiji.

Th. Adavin 2 x 1, fizikalna terapija.

Da li je moguce da su moji problemi zbog navedene dijagnoze. Sto bih jos trebala da uradim? Inace, imam 32 godine.


Unaprijed zahvaljujem,

Dijana

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

08.01.2002. 21:27

Tegobe koje sta naveli mogle bi biti posljedica promjena u protoku krvi kroz stražnje moždane arterije, odnosno arterije vertebrobazilarnog (VB) sliva koje su u nalazu opisane. Najčešći uzrok smetnjama u protoku kroz arterije vertebrobazilarnog sliva su promjene vratne kralješnice, a najčešće su smetnje izražene pri pomicanju glave i vrata. Svakako biste trebali učiniti rtg snimke vratne kralješnice (standardne i funkcionalne) i javiti se specijalistu za fizikalnu terapiju da Vam savjetuje program fizikalne terapije.