Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nalaz EEG-a


Autor Poruka

Mladen

16.06.2002. 00:01

NALAZ GLASI : Srednjevoltžana cerebralna aktivnost je frekv. 10 csec.
Blokiranje djelomicno izraženo.
Povremeno se inteproniraju sporiji valovi, 6-7 c / sec.
obostrano.
Jasnih asimetrija ni paorksizama nema.
Na HV i FS bez promjena.

EEG nalaz lakše difuzno dizritmickih promjenjen.
Urazredu sam u igri slucajno pogoden šestarom u glavu pri cemu vrh šestara ostaje zaboden tjemeno desno. Nisam imao mucninu nesvjesticu niti sam povracao.Bio sam pri svjesti u potpunosti orjentiran pri punom kontaktu. Lokalno: iz koze prominira 3 cm zaostatne igle šestara.TAKO PIŠE U OTPUSNOM PISMU. To se je dogodilo u 2000.g. i od tada svaka 4 mjeseca idem na EEG. Sada imam 16 godina. MOLIM VAS AKO MI MOŽETE ODGOVORITI I POJASNITI NALAZ . UNAPRIJED ZAHVALAN!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

29.06.2002. 21:23

Nalaz EEG-a (elektroencefalografija - zapis o električnoj aktivnosti mozga) koji opisujete je nespecifičan. EEG nije vrlo osjetljiva pretraga.
Iz Vašeg opisa nije jasno da li je igla još uvijek u koži ili je izvađena, kao ni da li je igla ozlijedila strukture ispod kože, a niste napisali ni kakvi su bili nalazi ostalih učinjenih EEG-a. Preporučljivo bi bilo da se javljate na kontrolne preglede ako su Vam savjetovani.

mladen

01.07.2002. 00:19

Vrh šestara (igla) je izvađen. Svi ucinjeni nalazi EEG-a su bili ok, osim jednoga gdje je pisalo da je difuzno dizritmican isao sam i na snimanje glave na CT i to je isto bilo uredno. JA se dobro osjecam i nemam glavobolja. RANA je zacijelila uredno tako piše u otpusnom pismu. IMA LI RAZLOGA ZA PANIKU???????????????

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

01.07.2002. 22:25

Prema Vašem opisu vjerovatno ne bi trebalo biti razloga za paniku.

mladen

11.07.2002. 22:38

HVALA