Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ne znam sta mi je


Autor Poruka

vanja

17.05.2002. 01:51

Prije dva mjeseca sam pocela osjecati da mi je lijevi dio glave (odmah iznad vrata to jest misic na glavi) kao natecen. Imam osjecaj kad to pipam kao da sam se opekla na tom djelu. Prija mi hladna ruka. Blizu tog mi je i cista koja je tu vec 2 godine i ne raste niti imaju ikakve promjene na njoj. Bila sam u Londonu kod ljekara koji je rekao da je sve normalno i da je cista u redu i ne treba je dirati. Vec dva mjeseca sam u NZ i isla sam i ovdje kod ljekara koji mi je rekao da mi je nerv lica upaljen i da to prodje i dodje a ukoliko ne prodje moze mi date steroide. Ja jos sumjam u taj nalaz jer me ovo ne prolazi .Imam i zljezdu na vratu koja je natecena, ona se nalazi odmah ispod vilice. Ja se osjecam dosta umorno, ljekar kaze da je to zbog promjene zemje. Nekad mi se i vrti u glavi ali cim pojedem nesto onda je sve u redu.
Da li da trazim od ljekara vise testova, mada mi je on ponudio da izvati tu cistu ako ja hocu. Hvala unaprijed.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

10.06.2002. 22:58

Preporučljivo bi bilo da izvadite cistu ako Vam je to liječnik savjetovao, te da učinite obradu otečene žlijezde na vratu ispod vilice.