Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem s 'hodanjem'


Autor Poruka

XY

15.05.2002. 13:53

Naime osjecam sljedece stvari vec zadnjih 3-4 mjeseca:
s vremena na vrijeme slabe glavobolje, osjecaj treme ujutro, onda kad izadjem van imam osjecaj da sam nestabilan na nogama (iako ne mogu da navedem pravi simptom, tj. NE VRTI MI SE U GLAVI, NISAM NIKAKO PAO OD TE NESTABILNOSTI, NIJE UMOR U PITANJU), nego jednostavno, osjecam da sam nestabilan i samo gledam na poslu kako cu da sjednem...onda se osjecam sigurnim.
Da napomenem, kad sam u kuci, to nije toliko izrazeno. Nego, samo kad odem na posao (kojem mrzim iz dna dushe) ili kad odem do grada, odjednom me uhvati, dodje mi kao napad....osjecaj da ce mi pozliti, da cu pasti, da necu izdrzati na nogama.
Nekako osjecam da su mi misici, kao zategnuti! Danas me npr. uhvatio pljusak u gradu i ja da potrcim u zgradu (nekih 50 m udaljenu), jedva sam trcao. Najvise taj osjecaj nemoci u misicima. Onda nekako kao da nemam osjecaj za prostor, tj. gdje stajem nogom itd...
Pa sam sebi utripovao da mi nesto s mozgom nije u redu.
A imam s vremena na vrijeme i otezano disanje (kao da nemam zraka), pa onda pomisljam da nemam mozda i rak na plucima (posto od toga hoce da se javlja umor..itd.)



Bojim se doktoru otici. Bojim se da mi ne pronadje nesto na mozgu!


Hvala unaprijed.

Dario

16.05.2002. 20:09

Zaboravio sam i ovo dodati, a mozda je vazno:

S vremena na vrijeme javlja mi se i osjecaj odbojnosti prema hrani. Osjecam glad, al' ujedno i neko gadjenje prema hrani. Zato sam prije 3 mjeseca otisao ljekaru i pomenuo sam mu i te simptome oko hodanja i misica, na sta je on rekao da je to vjerovatno od nedovoljnog bavljenja sportom. Ja taj odgovor ne mogu prihvatiti!
Bojim se doktoru ponovo otici.
Taj zadnji put kad sam bio ljekaru, radjen mi je nalaz krvi i nikakvih poremecaja nije bilo, osim toga sto su mi rekli da imam urodjen povecan broj eritrocita (jer sam imao povisene eritrocite i prije 2 godine, pa su pretpostavili da je urodjeno).
Radili su mi neke testove na leukemiju i neke 'faktore' koji bi trebali ukazati na karcinom, ali je sve bilo negativno.

Ako mozete, molim vas pomozite mi barem nekom idejom sta bi to moglo biti, jer nemam povjerenja u ove francuske ljekare (zaboravio sam napomenuti da zivim u Francuskoj).

Hvala jos jednom.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

10.06.2002. 22:58

Smetnje koje navodite nisu tipične. Stoga nije moguće na ovaj način zaključiti što bi mogao biti uzrok Vaših tegoba. Svakako bilo preporučljivo da se javite svom liječniku koji će Vas pregledati, učiniti potrebne pretrage i na temelju nalaza ustanoviti uzrok Vaših tegoba.