Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nesvjestica


Autor Poruka

Keli39

11.03.2014. 21:25

Sve je pocelo ovako...
Na vjezbama na fakultetu, u laboratoriji (prije 2 godine) osjetila sam da kada dugo stojim hvata me neki neprijatan osjecaj dok dugo stojim...
Poslije pola godine, imali smo vjezbe u bolnici (bila je zima i ukljuceno grijanje) gdje su lezale 3 pacijentice i nakon dugo stojanja postalo mi je ''zlo''. Prvo je poceo pritisak u glavi, oci kao da ce mi ispasti, zatim hladan znoj, noge malaksale, srce pocelo jako da lupa, pritisak kao da je opao i pocelo mi se crniti pred ocima. Sjela sam i unormalila sam se.
Na iducim vjezbama u bolnici bili smo u drugoj sobi gdje je lezao jedan pacijent i poceli su isti simptomi kao sto sam vec navela i samo sam se srusila u nesvijest.
I sada svaki put kada imam vjezbe desava mi se isto, samo sto nisam nikako poslije pala u nesvijet. To isto mi se desava kada sam u banci i dugo stojim, a nema vazduha.
Takodje, jednom mi se desilo dok sam sjedila u citaonici i ucila da mi se sve ovo desava, ali to je jedini put bilo da mi se desilo dok sam sjedila i poslije nikako nije.
I kada sam u nekom supermarketu isto mi se desava.
Da li je to napad panike ili sta? Krvna slika mi je bila dobra, kad sam zadnji put provjeravala krv.
Ovo me uzasno nervira, ne mogu normalno da funkcionisem na vjezbama, jer samo razmisljam o tome.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

06.04.2014. 13:15

Vaš nalaz upućuje na panični napadaj koji se komplicirao u jednom navratu sinkopom.
Potrebna je kratkotrajna terapija kojom se djeluje na serotonergički sustav pa će se stanje stabilizirati. Vaše stanje upućuje dakle na autonomnu disfunkciju. Ništa strašno ali se teško podnosi