Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


paraliza osjetnog zivca lica


Autor Poruka

cocko1973

01.05.2013. 18:00

Prije 4 dana dobio sam udarac u gornji predio desne strane lica,ljecnik opce prakse mi je prepisao nekakve antibiotske kapi i mast za oko.Oko je u funkciji i jedino sto imam podljeve ispod oka o blago nayeknuce mekih tkiva,medjutim brine me sto nemam osjecaj na dodir desne strane nosa,djela gornje usnice i mekog tkiva ispod oka.Inace nema deformacija misica i u funkciji su.Zanima me dali je to normalna posljedica prolaznog tipa ili je po srjedi ostecenje nekog zivca pa da pricekam koji tjedan ili se sto prije treba obratiti nekom specijalisti.Hvala!

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.06.2013. 19:35

Ako su motoričke funkcije tog dijela lica gdje primjećujete smanjen osjet uredne (možete micati tim dijelom lica i usnice) tada je to prolazna pojava. No važno je da li ste pri udarcu izgubili svijest i ako da koliko je to dugo trajalo. U tom slućaju treba učiniti barem EEG i CT/ili MR mozga