Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pritisak u glavi i ostalo...


Autor Poruka

Kety2008

09.10.2013. 15:20

Poštovani,
molila bih Vas pomoć jer moja doktoric opće prakse nije od koristi.
Prije 3 mjeseca, imala sam mali kolaps - povraćala sam, bilo mi je slabo, srce mi je ubrzano kucalo, nisam mogla spavati, bolila me glava, osjećala sam prtisak u glavi i trnce u licu, bolilo me u lijevoj strani prsnog koša tj. u grudima.
Bila sam kod svoje doktorice koja me slala na snimanje kralježnice i kod neurologa na pregled. nalaz kralježnice je u redu, nema nikakvih znakova da ona uječe na pritisak u glavi i trnce u licu. Neurolog mi je rekao da je sve ok i da sam vjerojatno imala samo fazu iscrpljenosti i neka jedem vitamine i biti će sve ok.
Od tada je prošlo skoro 3 mjeseca, bolje se osjeća ali i dalje imam određene smetnje tj.simptome. Svakodnevno osjetim bol u prsima, s lijeve strane (iznad lijeve dojke, bliže ramenu), bol je tupa i brzo prođe a mjesto gdje je bol je toplo, kao da ima temperaturu u tom dijelu tijela. U glavi i dalje osjećam čudan pritisak i povremeno osjetim trnce u licu ali su sve rijeđi. Često osjetim kako me probada u galvi, neka brza i malo jača bol, ali brzo prođe. pomažu tablete za glavobolju ali neznam koliko je pametno da ih stalno pijem. I dalje mi srce ubrzano kuca (doslovno ga osjetim u grlu), nekada imam faze kada ga osjetim cijeli dan, nekada u razmacima. često mi se dogodi da osjetim pritisak u ušima od kojeg mislim da ću se onesvjestiti, ne često, recim par puta tjedno. Također, mišić oko oka i nosa mi zna titrati , ne stalno, obično samo navečer.
Ne osjećam više slabost u tijelu, redovno jedem i nemam problema sa tekom ali imam promjene u raspoloženju, pomalo sam bezvoljna i nema volje nešto raditi, družiti se, uživati u prirodi i slično.
Trudim se redovno odmarati, prošetati svakodnevno zbog vrste posla koji obavljam, konzumirati par oroka dnevno...no unatoč trudu, svi navedeni simptomi su i dalje tu.
Moram napomenuti da radim poprilično stresan posao zbog kojeg aje došlo do kolapsa prije 3 mj.
Molim vas pomoć jer želim samo nastaviti normano živjeti kao i do sada (bez pritiska u glavi, bez trnaca u licu, bez ubrzanog kucanja srca i boli u prsima) jer se nemogu nikako opustiti i raditi normalne stvari...

Hvala,
Kety

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

29.10.2013. 14:05

Polisimptomatske tegobe koje opisujete tipičan su nalaz serotonergičkog poremećaja uzrokovanog stresom. Ako ne pomažu relaksacijske vježbe svakako bi preporučila uzimanje serotonergika - lijekova koji inhibiraju sekundarnu pohranu serotonina poput escitaloprama .Odlaganje liječenja pogoršati će Vaše tegobe, panične atake i td.