Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


RTG KRALJEŽNICE


Autor Poruka

jbart

17.09.2012. 11:05

Poštovani, molila bi vas ako bi mi ogli protumačiti nalaz od rtg kralježnice.
Imam jake bolove u preponama koje se šire u natkoljenični unutrašnji dio nogu, nekad i duž čitave noge i u trtičnom dijelu kralježnice.
Rtg kralježnice LS i sakrolijalnih zglobova
Na snimaka LS kralježnice rotacijska sinistrokonveksna skolioza.Difuzna osteopenija sa naznakama bikonkavno oblikovanih trupova L3-L4.Vide se Schmorlove hernije donjih pokrovnih ploha na trupovima TH11 i TH12. Prikazuje se parcijalna lumbalizacija S1 segmenta sa mikrodiskom u segmentu S1-S2, te samostalnim hipertrofičnim transverzalnim nastavkom na S1 lijevo koji korespondira sa alom sakruma.
Na snimci SIZ-ova po Barshoniju prikazuje se održana širina i.a prostora sa subhondralnim sklerozacijama zgl.ploha,za sada bez prikaza erozija.
Obzirom na squering donja dva TH kralješka za sada nije moguće isključiti seronegativnu reumatsku bolest.
Imam 29 godina i bolovi traju mjesec i pol svaki dan i ne popoštaju ni od tableta baš zaldiar tri puta na dan nekad popijem i normabel i bolovi su stalno prisutni, bol je stalna.

s spoštovanjem.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

04.10.2012. 22:25

Nalaz pokazuje na teže degenerativne promjene kralježnice. Svakako dulje uzimanje analgetika nije rješenje za Vaše tegobe. Nema podataka da li je u Vas isključena seropozivna reumatska bolest , vjerojatno jeste. Neophodno je za Vas kontaktirati kliničkog imunologa i reumatologa ili fizijatra radi adekvatnog liječenja.