Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Savjet za pretrage


Autor Poruka

anapi

03.08.2012. 02:10

Poštovani,

ja bih trebala savjet od vas.
Zanima me koji pregled me savjetujete napraviti:

Moj problem je sljedeci:
Imam 36 godina,dosad nisam imala nikakvih slicnih problema.
Prosle godine prvi put u devetom mjesecu trudnoce i nakon sedam mjeseci ponovno dogodilo se da mi se u momentu oduzima lagano lijeva ruka,lijeva strana jezika,imam mucninu, vrtoglavicu i nisam sposobna reci ono sto mislim ili se uopce skoncentrirati na misao.
To je trajalo prvi put oko pola sata, a drugi put kratko jer sam doma legla na kauc dok sam prvi put vozila dijete u vrtic pa kad sam tamo dosla nisam mogla nista suvislo reci.
Nakon kratkog odmora bilo mi je bolje.
Znaci dva puta se ponovilo u zadnjih godinu dana.

Suprug kaze da mu to zvuci kao mozda i udar. Sad smo svi zabrinuti.
Inace sam iz Dubrovnika i posto se na sve pretrage neuroloske ceka po sedam osam mjeseci ja bi sad kad suprug ima godisnji krenula do Splita i u nekoj privatnoj klinici obavila preglede koje smatrate da su potrebni.

Da naglasim da ne pusim,ne konzumiram alkohol,nisam prekomjerne tezine,redovno vjezbam od osamnaeste godine i svakodnevno jedem zdravo i iz vrta uzgojenu hranu. Ako i je mozdani udar ja stvarno nemam predispozicije za njega.

Molim vas za savjet i pomoc

Unaprijed zahvalna,
Ana

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

07.08.2012. 18:05

Smetnje koje opisujete mogu se javiti kao aura migrenskog napadaja. U takvim se slućajevima radi o kompliciranoj migreni i obično dvadesetak minuta nakon pojave simptoma počinje pulzirajuća glavobolja. Kako Vi ne navodite pojavu glavobolje može se raditi i o migrenskom ekvivalentu dakle pojavi simptoma bez glavobolje. Obično su takve vrste glavobolje nasljednog karaktera.
Naravno da navedeni simptomi mogu biti i ozbiljnije naravi. Preporučam Vam učiniti MR mozga i magnetsku angiografiju moždanih arterija, UZV vratnih arterija (tCDFI) , EEG, koagulacijske testove i kardiološki pregled uključujući 24 snimanje EKG-a i ehokardiografiju, te naravno dobar neurološki pregled.