Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slabina


Autor Poruka

Goga

15.06.2001. 10:55

Poštovani,
neznam koliko ovaj slučaj spada u neurologiju, ali neznam pod koje drugo područje da postavim pitanje.
Moja sestra ima 24 godine. Nekoliko puta tjedno završava na hitnoj jer joj dođe slabina, zanošenje i vrtoglavica, te tjelesna nemoć. Prestraši se i onda ju uhvati drhtavica ruku. Pošto je njena dokrotica tek izašla s fakulteta nema pojma što da joj radi, samo ju gleda, onda konstatira pad tlaka i spoji je na infuziju te nakon nekog vremena pošalje kući i kaže da joj je to od živaca. Pitam se kako dugo takvo stanje može izdržati. Sestra to više ne može podnositi jer kaže da kad joj dođe to stanje slabine da je to nešto strašno. Napominjem da je po konstrukciji slabija i ima upalu bubrega. Ima dana kada bi jela puno i svaki čas, a onda opet ne može jesti i osjeća gadost prema hrani i tako naizmjenično.
Molim Vas pomozite. Još napominjem da moja sestra živi u malom mjestu 100 km od Zagreba i da je odnos liječnika prema radu više nego aljkav.
Unaprijed hvala.

Dr M. Bošnjak Pašić

30.07.2001. 15:36

Obzirom na tegobe Vaše sestre koje navodite (sklona nižem krvnom tlaku, upalama bubrega, česti osjećaji slabine, zanošenja i vrtoglavica te tjelesne nemoći) smatram da bi bilo neophodno da se javi na pregled i obradu internisti i neurologu u nadležnu ustanovu. Sa neurološke strane preporuma da učini EEG, TCD, CDFI karotida, RTG vratne kralješnice i osnovne laboratorijske pretrage krvi. Nalaze je potrebno pokazati nadležnom neurologu.