Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Stalna migrena


Autor Poruka

Eliccasfan

01.09.2012. 05:15

Hej,da ne bih pisala na fb-u i na stranici,riješila sam ovde da vam napišem.
Naime,jednom sam u školi dobila obilno krvarenje iz nosa koje je trajalo sat vremena i više,od tad krvarim često. Dešavalo se da u jednoj sedmici po 3-4 puta iskrvarim jako puno..
Pored toga,imam skoro stalne glavobolje ponekad jake a ponekad slabije i stalno mi pada mrak na oči,i dolazi mi da se onesvjestim.
Išla sam da vadim krv,međutim sve je u redu ,ali mene ovo i dalje muči iz dana u dan,ne znam šta mi je,i ne znam kome više da se obratim..
Sumnjalo se da sam malokrvna,da imam šećer međutim ništa od navedenog nije..
Ne znam,kome bi još trebala da se obratim..
Takodjer sam čitala,da je jedna djevojka imala ove simptome i da su joj otkrili tumor na mozgu..
šta dalje? happy

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

04.10.2012. 22:25

Vaši simptomi definitivno nisu simptomi tumora mozga. Često krvarenje iz nosa znak je preosjetljivosti spleta krvnih žila u nosu i zbog navedenog se trebate javiti otorinolaringologu koji to može brzo i jednostavno rješiti.
Što se tiče glavobolja to je vrlo česta pojava. Ako nisu jakog intenziteta i kontinuirane već se javljaju povremeno karaktera pritiska radi se o tenzijskim glavoboljama a nikako o znacima moždanog tumora. Svakako savjetujem Vam pregled neurologa.