Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Stanje nakon krpeljnog meningoencefalitisa! Pomoć!


Autor Poruka

KME

01.03.2013. 12:35

Poštovani,

Imam 26 godina. Obolio sam od KME-a početkom 11. mjeseca prošle godine i ležao sam u bolnici 15 dana. Nisam imao nikakve glavobolje od odlaska iz bolnice do danas. Najviše me muči loše spavanje ( budim se neispavan ili tek počnem dobro spavati oko 10h i teško se budim kasnije ), pritisak nekad na desnoj strani glave, kad sam umoran zakrvavi mi se desno oko. U zadnje vrijeme sam primjetio, kod noćnih izlazaka, da mi male količine alkohola smetaju ( vidim duplu sliku i oči su mi čudne ).
Prije dva tjedna počeo sam opet igrati tenis i ići u teretanu. Možete li mi reći da li sam počeo prerano s treninzima?

Zanima me da li je to sve povezano sa KME-om i koliko dugo ću osjećati posljedice?

Unaprijed zahvaljujem

LIjepi pozdrav

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

13.03.2013. 19:10

Vi ste izliječili krpeljni meningitis, no nakon upale mozga ili drugih težih bolesti nerijetko zaostaje poremećaj tzv serotonergičkog sustava, koji kontrolira bol, i može biti povezan s umorom, nesanicom i sl. simptomima. Dobro je da se bavite sportom , to će Vam pomoći ali možda u ovoj fazi trebati blaže sredstvo za regulaciju sna i općeg dobrog osjećanja koji djeluje na stabilizaciju serotoninskog sustava u mozgu. Zamolite liječnika za terapiju u tom smislu