Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Strahoviti problem s ocima!


Autor Poruka

Vlatka

27.03.2002. 15:11

Stovani,
imam 23 godine i vec godinama imam probleme s ocima.
Pokusala sam nositi naocale ali je problem u tome sto mi se dioptrija stalno mijenja i ne moze mi se tocno odrediti te mi jedno vrijeme naocale odgovaraju, a onda opet ne!
Nakon silnih pretraga koje sam prolazila jos od osnovne skole (vidno polje, magnetska rezonanca i slicno...) zakljucili su da imam nekakav poremecaj slike....(ne znam tocno sto, jer ni sami lijecnici mi nisu nikako mogli tocno odrediti sto mi je)....ali nikakvo rjesenje nisam dobila, pa se vec godinama patim s istim problemom!
Tako da trpim grozne bolove u ucima, od kojih me pocne boljeti glava i postajem strahovito nervozna zbog toga, i ne mogu se koncentrirati, buduci da mi to stvara probleme jer ne mogu normalno izvrsavati obveze (posao i fakultet).
Bila sam vec kod mnogih lijecnika i zaista mi nitko nije rekao tocnu dijagnozu, vec im je rjesenje neka legnem u zamracenu prostoriju i cekam da bolovi prodju, ali to nije rjesenje, jer bolovi su sve cesci, a svakodnevne obaveze se moraju izvrsavati!
U posljednje vrijeme imam i taj problem sto mi jako naticu kapci.
Bila sam kod lijecnika ali mi je receno da je to mozda od sminke (ali ja se zaista slabo sminkam!) te su mi dane neke tablete, kap i i mast, ali to vise nema smisla jer meni nije nista bolje, a oteklina se katkad pojavi sama od sebe (a ja vec 3 mjeseca ama-bas-nista ne koristim od make-upa!) i tada losije vidim, sto mi opet, naravno, smeta pri poslu pri ucenju i svakodnevnom zivotu, a koliko je estetski ruzno, ne moram ni govoriti!
Uglavnom, ne znam vise sto da radim, ali ne mogu vise ovako trpjeti bolove u nedogled te mmolim za bilo kakav savjet ili pomoc kome se obratiti.
Inace, u obitelji mi nitko ne nosi naocale i nitko nema takvih problema!
Cula sam za novo-otvorenu ordinaciju za probleme ociju "poliklinika Stambuk" te me zanima da li bi bilo dobro tu se mozda obratiti za pomoc.
Ne znam, pomozite, savjetujte!
Hvala unaprijed!

Srdacan pozdrav,
Vlatka

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

01.04.2002. 12:01

Prema Vašem opisu tegoba vjerovatno je da su Vaše glavobolje posljedica bolova u očima (kao što i sami navodite). Savjetovao bih Vam da se javite specijalisti za očne bolesti koji će učiniti detaljne preglede i potrebne pretrage kako bi se utvrdio uzrok Vaših tegoba.