Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svakodnevna bol


Autor Poruka

Katarina

03.04.2002. 19:30

Ja bih Vas molila da mi pomognete, odnosno da me uputite na adekvatnu adresu s obzirom na moje simptome.
Bol u potkoljenicama ma muči već oko 3 godine. Prije dvije godine bolovala sam od mijelopoliradikuloneuritisa akutnog te sam oko mjesec dana bila na kortikosteriodnoj terapiji. Posljedni nalazi EMNG-a su apsolutno uredni, napravila sam i kompletnu pretragu evociranih potencijala koja je tokođer uredna kao i likvor.
Moj neurolog je mišljenja da je u neurološkom pogledu sve u redu ali ja svaki dan osjećam taj ružni bol mišiča potkoljenica te se ponekad javi i otok ite stopalo i prsti poprime crvenu boju (kao da mi se sva krv slila u noge). Napominjem da su tegobe isključivo u potkoljenicama.
Mogu li moji simptomi biti vezani za neku bolest koja nije neurološke prirode?
Zahvaljujem na odgovoru!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

16.04.2002. 21:23

Prema opisu smetnji najvjerovatnije je mišljenje Vašeg neurologa točno. Smetnje koje opisujete mogle bi biti posljedica promjena na krvnim žilama mogu, pa bi bilo preporučljivo da se javite angiologu (specijalisti za krvne žile) na pregled.