Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Titranje mišića donje usne


Autor Poruka

vilenko

11.09.2012. 16:20

Poštovani,
Malo sam zabrinuta zbog navedenog stanja koje me ometa u poslu i plaši da mojem organizmu nešto fali. Dosta radim stresan posao i intenzivno se bavim sportom. Uzela sam kao dodatak prehrani magnezij i neke vitamine koje pijem svakodnevno već mjesec dana, no ne vidim neki napredak.
U zadnjih dva mjeseca svaki dan po nekoliko puta mi drhti tj. treperi donja usna što se može okom vidjeti. Nisam osjetila nikakve druge promijene na tijelu ali sam primjetila da mi to otežava govor i uplaši me jer nije nimalo ugodno.Ponekad titraji budu toliko jaki da mislim da to neće ni stati. Najviše mi se ponavljaju nakon pričanja ili smijanja.

Prof. dr. sc. Vesna Brinar, dr. med.

04.10.2012. 22:25

Fascikulacije mišića na licu nisu rijetke. One mogu zahvatiti orbikularni mišić oka, usana ili brade, usnice i sl. Najčešće se radi o bezazlenim stresom uzrokovanim titrajima, ali ponekad u mladih osoba u podlozi može biti i jedna vrsta upalne promjene u dijelu mozga gdje se nalaze jezgre facijalnog živca koji kontrolira motoriku mišića lica. Tada je potrebno učiniti neurološku i neuroradiološku obradu.