Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trnci u glavi


Autor Poruka

ivanab

01.04.2008. 20:45

Poštovani,

već skoro pa dvije godine imam problema za koje još uvijek nisam sigurna posljedica čega su. Pokušat ću objasnit u čemu je problem pa bih vas zamolila za Vaše mišljenje. Naime sve je počelo sa povišenom temperaturom i nekakvim čudnim točkastim osipom. Radila sam dosta pretraga imunoloških, vađenja krvi za sve i svašta, ali veći problem je nastao kad se u sve to uključilo ljuljanje u glavi. Sjedim za stolom,a mene kao da nosa čas lijevo čas desno, radila sam EEG koji nije bio uredan- neznam točno kakav je bio, ali su spominjali nekakvo 'žarište'. Nakon toga sam išla na neurološku i tamo su ustanovili da mi lijjeva strana slabije reagira na podražaje nego desna, poslali su me slikat vratnu kralježnicu,a rezultat je bio jako loš. Nakon toga zbog cijele te situacije poslali su me na magnetsku rezonancu, a nalaz je sreća bio uredan. Međutim moja ljuljanja u glavi su se i dalje nastavljala. Osim ljuljanja često se znam osjećat 'konfuzno', pospano, s bolovima u glavi, koji nisu tipična glavoblja već jednostavno u jednom trenutku me zaboli u jednoj točki, kao da me netko tupim predmetom tu udrio-zaboli i stanje, pa zaboli na drugom području. No i to mi je bilo podnošljivo dok mi u trenutcima nekog stresa nije počelo 'trnit' u glavi, neznam koju drugu riječ da iskoristim, jer zbilja imam takav osjećaj. radila sam ponovno EEG koji je bio puno bolji od onog prvog, nakon kojeg sam radila MR.

Sad me zanima Vaše mišljenje, prvenstveno jer sam tek u dvadeset drugoj godini, i svi to gledaju na način 'nije ti ništa, mlada si ti..' a ja se s ovim trncima u glavi počinjem još brinuti- zanima me bili trebala?

Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Vida Demarin, dr. med

03.06.2008. 20:00

Poštovana,
Savjetujem Vam da se ponovno obratite svom liječniku obiteljske medicine koji će vas uputiti na potrebne pretrage. Sa svim novim nalazima javite se svom neurologu na pregled kako bi se isključili ozbiljniji uzroci vaših tegoba. Redovito vježbajte, izbjegavajte stresne situacije i pripazite na redovitu i zdravu prehranu.