Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Trnjenje i vitamin B12


Autor Poruka

Mina

25.02.2002. 16:20

Postovani,

Imam 28-god. i zivim u Nizozemskoj.
Od prije tri-cetiri mjeseca pocela sam osjeccati trnjenje u desnom stopalu i lijevoj ruci. Nekad je to jache izrazeno, nekad slabije..Doktor mi je prepisao vitamin B1 (100mg, 2X na dan)..Nista se nije promijenilo..Poslije toga sam dala krv na analizu. Pokazao se umanjen nivo vitamina B12 (150), i doktor mi je prepisao injekcije (na deset dana po jedna od 1000mg). Poslije prve injekcije se stanje nije poboljshalo, vecc sada osjeccam vrelinu duz cijelih nogu, i pochela mi je trnuti i lijeva noga.Da li je to mozda posledica uzimanja vitamina B12?

Da li bi trebala icci kod neurologa ili na pregled kicme (kad pomichem glavu ka naprijed, osjeccam trnce duz cijele kicme)?

Koliko vrijemena treba da bi se osijetio rezultat uzimanja vitamina B12?

Unaprijed zahvalna na odgovoru..

Doc. dr Zlatko Trkanjec

01.03.2002. 22:39

Trnjenje u nogama moglo bi biti posljedica nedostatka vitamina B12. Nedostatak vitamina se liječi nadomještanjem vitamina koji nedostaje, što ste, kao što navodite, počeli dobivati. Svakako biste trebali ići na pregled neurologu koji će Vas uputiti na pretrage koje trebate učiniti.