Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

elena

13.02.2002. 08:38

Imam sina od 24 godine koji je imao dvije prometne nezgode u prvoj negdje u 9 godini imao je lagani potres mozga ali 5 mjeseci poslije te nezgode imao je nekih nekontroliranih ispada kao nekontrolirano vikanje kao "mama" kao da sam negdje daleko od njega a bila bi sasvim blizu, i još nekih krikova , nekontroliran rad stolice , poslije svih pregleda koji su bili uredni i to je nakon nekog vremena prestalo.
Prije tri godine imao je prometni udes gdje je imao jači potres mozga i frakturu lubanje.
Ima česte glavobolje, od malih nogu dosta je povučen i zatvoren nikako da se otvori ni kada mu je teško ni kada je veseo tako da čovjek ne zna kako mu pomoći . Kažu mi da je u svom društvu omiljen i da se lijepo zna raspoložiti . ali kad dođe doma rijetko da išta priča najviše voli biti sam , pa tako čim dođe s posla pojede, pođe odspavati digne se tušira , večera i ode vani . običnim danom to je izlazak do cca 23,00 sata a subutom zna od sitnih sati Ima neki privremeni posao koji radi na divljaka jer ništa ne može naći za stalno ali što s može kad ih vrlo malo radi , vjerojatno ga i to malo smeta , ali što se tiče oskudijevanja po našem mišljenju ne bi zbog toga trebao biti nesretan jer mu uvijek mi priskočimo i pomognemo. . u zadnje vrijeme vidim da mu se malo tresu ruke, loše jede ali to je od kada se rodio , znamo da puši, ali kad je kod kuće nikada neće da zapali pa makar bio i cijeli dan, iako mu ne branimo , ali kod ode vani popuši puno više. Imao je neku curu u koju se zaljubio tj bila je obostrana ljubav tako da sam bila sretna,ali sreća je brzo splasnula jer je ona odselila u drugi grad jer tu nije mogla naći posao pa ga je i to prilično ubilo. Sada je na naš nagovor vadio nalaze krvi jer je liječnik mislio da nije u pitanju anemija kad se osjeća tako slano.. Međutim svi nalazi su više nego odlični pa mu je on rekao da ne zna što bi trebalo jedino da ga pošalje kod neuropsihijatra.
Molim Vas vaše mišljenje i kako mu najbolje pomoći da se razvedri i da počne živjeti životom zdravog mladog čovjeka. Koj bi pregled trebalo obaviti i savjetujte nam kloga bi trebao konzultirati, psihologa, psihijatra pa ako vam nije teško navedite i ime osobe kojoj bi se mogli obratiti za pomoć i naziv centra.
Unaprijed hvala, zabrinuta majka .

Dr. Marija Bošnjak-Pašić

01.03.2002. 22:27

Savjetovala bih Vam dvije stvari. Da Vaš sin obzirom na navedene nesreće u povrede glave u životu bude pod kontrolom neurologa a obzirom na promjene raspoloženja da se javi psihijatru. Prethodno se svakako savjetujte sa svojim nadležnim liječnikom opće prakse, koji je Vaš nadležni psihijatar, jer je moguće da će neko vrijeme češće morati odlaziti na kontrole, stoga je važno da mu bude dostupan i blizu.