Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zabrinuta


Autor Poruka

dada

13.02.2002. 14:19

Moj sin ima 24 godine . Kada je imao 9 godina udarilo ga je auto i tada je imao potes mozga.Nakon snimanja glave i svega nisu se vidjele nikakve posljedice. Nakon 5 mjeseci počaeo je nekontrolirano uzvikivati, nekontrolirano činiti stolicu da bi potražili pomoć neurologa koji je nakon snimka EEG napisao dijagnoza ABORTIVNI ŠILJAK , kontrola na 4 mjeseca, Nakon razgovora sa našim liječnikom avjetovao mi je da pretrage napravim u Zagrebu jer su sumnjali na EPPI ? čak je i dijagnoza na uputnica pisala EPPI?. Bili smo 5 do 6 puta u Zagrebu a između svakog pregleda bi prošlo 6-8 mjeseci kod primariusa .......... na Rebru i on nam je kazao da je nalaz za njegovu dob uredan i da se nemamo ništa brinuti da nije u pitanju epilepsija jer on nikada niti je imao napad niti je pokazivao znakove koji bi mogli uputiti na takvo nešto.
Inače je po prirodi od malih nogu sramežljiv, za naš pojam u kući dosta povučen i uvije ide linijom manjeg otpora nikad s ne želi suprostaviti bar nama roditeljima pa čak i kad je u pravu. Stoga smo ga sto puta kritizirali da mora imati svoj stav pa makar i pogrešan.Dosta je zatvoren ne želi o ničemu pričati , imam osjećaj kao da živi sam za sebe iako je u društvu omiljen i ima prijatelja ali nikad nikoga od njih ne dovodi doma imam osjećaj da živi u nekom strahu iako za to nema potrebe kao da netko od nas ne otkrije nešto o njemu što on ne žeil. Nama to dosta smeta pa smo pokušali s njim razgovarati ali na kraju rezultat je isti.
Prije tri godine imao je prometnu nesreću i imao je jaki potres mozga i frakturu lubanje. Poslije toga ima česte glavobolje , osjetila sam da mu i ruke malo drhte što mislim d nije normalno za jednog mladog mladića . U zadnje vrijeme vidim da djeluje dosta umorno . Pošto nema neki stalni posao radi nešto privremeno ali kad dođe s posla kao da je slomljen, pojede , ide odspavati , digne se ,istušira ode vani i vrati se oko 23,00 sata a vikendom zna i puno kasnije kao svi mladi.
Natjerali smo ga da ide u liječnika da vadi krv jer je izjavio da nema snage da se osjeća umornim i da bi samo spavao pa je i dr. sumnjao na anemiju. . Izvadio je nalaze od krvi su su više nego dobri i ovaj mu je rekao da on ne vidi ništa nego ako želi da ga uputi neuropsihihatru.Pošto u našoj sredini nema baš odgovarajućih liječnika te struke, molim vas da mi preporučite gdje bi se trebalo obratiti .imao je i curu gdje se dogodila obostrana ljubav ali se je ona vratila kući u drugi grad nakon završene škole jer u našem gradu nije mogla naći posao, znam da ga je i to potreslo pa primjećujem da malo više i puši nego je to radio prije imam osjećaj kao da ga ništa ne raduje i kao da mu život nema nikava smisla. Bojim se za njegovo zdravlje i ne znam što poduzeti. Inače on je jako dobar i ne pravi nikakve probleme.
Molim Vas da mi što prije odgovorite što bi moglo biti i što da poduzmem.
Unaprijed zahvalna mama.

Dr. Marija Bošnjak-Pašić

01.03.2002. 22:55

Savjetovala bih Vam dvije stvari. Da Vaš sin obzirom na navedene nesreće u povrede glave u životu bude pod kontrolom neurologa a obzirom na promjene raspoloženja da se javi psihijatru. Prethodno se svakako savjetujte sa svojim nadležnim liječnikom opće prakse, koji je Vaš nadležni psihijatar, jer je moguće da će neko vrijeme češće morati odlaziti na kontrole, stoga je važno da mu bude dostupan i blizu.