Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Žmiganje


Autor Poruka

azra

20.10.2001. 12:03

Poštovani,
pišem u ime svoga dečka koji pati od kroničnog žmirkanja na oba oka, iako na jedno više. Nisu mu otkriveni nikakvi organski poremečaji u redovnim pregledima. Zanima me koji su mogući pokretači tj. uzroci žmirkanja i koje pretrage i postupke u liječenju preporučate? On se žali na neonske lampe pa me zanima može li i to biti uzrok? Inače vjerujem da to žmirkanje uzrokuje i umor na koji se često žali. Za sada (par godina) mu ovaj problem nije ometao normalan život, a intenzitet poremečaja je promjenjiv. Hvala na odgovoru!

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

22.10.2001. 15:37

Smetnje koje navodite mogle bi biti posljedica nadražaja očiju (alergije, upale itd), neadekvatne dioptrije, naprezanja očiju i nekih drugih bolesti. Na temelju Vašeg opisa nije moguće zaključiti o čemu bi se točno moglo raditi. Savjetovao bih Vašem dečku da se javi svojem liječniku koji će ga uputiti na potrebne preglede.

azra

29.10.2001. 09:48

Pa upravo sam vas i pitala da mi kazete koji su to potrebni pregledi. Hvala.

Doc. dr. Zlatko Trkanjec

29.10.2001. 20:17

Samo na temelju Vašeg dopisa praktički je nemoguće zaključiti koje bi bile potrebne pretrage. Da bi se odredilo koje pretrage bi gospodin trebao učiniti nužno je potreban liječnički pregled.