Neurologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 723 | Broj poruka: 1634

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Zujanje u ušima


Autor Poruka

Nada

16.10.2002. 20:40

Imam 60 godina. Unatrag 2 god. imam jako zujanje u glavi, koje se stalno povećava, zbog čega u zadnje vrijeme unatoč uzimanju sedativa, ne mogu spavati.

Do sada sam obavila sljedeće pretrage:
- kod ORL-a- snimanje uha, RTG i CT sinusa, EEG, CT-mozga, RTG vratnih kralježaka i kičme (obavljen niz terapija), VT-sliva (vidljivo je blago suženje).
- kod specijaliste neurologa, nije ustanovljen uzrok zujanja.

Propisan mi je lijek stugeron forte, ginko i sedativi za spavanje. Do danas se zujanje i dalje pojačava, s toga molim savjet, što još mogu poduzeti.

Zahvaljujem

Nada

Doc. dr. sc. Zlatko Trkanjec, dr. med.

21.10.2002. 20:43

Na žalost, niste naveli nalaze učinjenih pretraga, kao niti zbog čega ste bili upućeni na niz terapija i na kakve ste terapije bili upućeni, a niti druge važne podatke, pa nije moguće odgovoriti na Vaš upit.

Nada

27.10.2002. 19:20

Zahvaljujem na odgovoru i dostavljam Vam tražene podatke.

Imam 60 godina, udata sam i živim u sređenim uvjetima. Nisam bolovala i ne bolujem od nikakvih težih bolesti, jedino povremeno patim od upala sinusa.
Unatrag dvije godine imam jako zujanje u glavi i povremene glavobolje.
Do sada sam obavila sljedeće pretrage:

1. Kod ORL-a:
snimanje uha - nalaz uredan;
RTG i CT sinusa - nalazi uredni;

2. Kod neurologa:
EEG nalaz u granicama normale;
CT glave - nalaz uredan na bazalnim presjecima; na supratentorijskim presjecima se vidi subkortikalna atrofija; ne vidi se nodoznih lezija ni znakova edema.
VB-sliva nalaz: osteohondrozis vert. cervicalis.

Na osnovu nalaza propisano mi je uzimanje ginko 3x1, stugeron forte i sedativ za spavanje (Normabel).

3. Kod fizijatra:

RTG vratnih kralježaka i kičme;
Nalaz - Sy. cervicocephale chr. exac.
Terapija: solux na gornji dio leđa, DDS paracervikalno, magneto-terapija cervikalno. Kod kuće obavljam statičke vježbe glave i vježbe za jačanje mišića kičme.

Osim navedenih lijekova, uzimam jedino još lipex zbog povišenog kolesterola (cca 7.0).

Na osnovu navedenih nalaza, neurolog nije utvrdio uzrok zujanja u glavi. Zujanje se uz povremenu glavobolju i dalje pojačava, što mi gotovo onemogućuje spavanje. Uzimam i praxiten.

Molim za savjet, što bih još mogla poduzeti.

Zahvaljujem

Nada

Doc. dr.Zlatko Trkanjec

11.11.2002. 21:01

Prema Vašem opisu moguće je da su Vaše tegobe uzrokovane promjenama na vratnoj kralješnici i mogućim smetnjama cirkulacije uzrokovanim povišenim kolesterolom. Svakako nastavite uzimati propisanu terapiju i javite se fizijatru (specijalisti za fizikalu terapiju) koji će Vam odrediti metode fizikalne terapije koje bi Vam trebale pomoći.