Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bakterija i bol u uhu


Autor Poruka

lorena

08.05.2004. 00:08

Več duže vrijeme imam bakteriju streptococ u uhu i od 1o og mjeseca pijem antibiotike ali bez uspjeha.Bol i svrbež i dalje ostaju.Iz uha mi izlazi nešto kao da sam oguljela kožu (i imam neugodan miris u uhu).Da li je bris uha dovoljan pregled jer me moja doktorica samo šalje na bris, a kad upitam uputnicu za specijalistu kaže da mi to ne treba.Molim vas vaše mišljenje

Prof. dr. Željko Bumber

08.05.2004. 19:39

Bris uha koristan je dijagnostički zahvat i liječenje treba provoditi prema tom nalazu. Samo antibiotici preko usta ili venom /mišićima nisu dovoljni obavezna je lokalna terapija (obično kombinacija antibiotika i kortikoida u kapima ili mastima ). Kao sredstvo spasa koristimo i 1% salicil alkohol 3x5 kapi dnevno . Treba izbjegavati močenje uha, pranje sapunom, šamponima u iopće mehanički nadražaj. Prethodnu terapiju dajemo ako je u pitanju upala zvukovoda. Treba svakako isključiti upalu srednjeg uha.