Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Česte upale grla


Autor Poruka

mexis20

17.04.2015. 15:45

Imam 18 godina.. Imam osjetljivo grlo i ceste upale grla... Prije mjesec dana grlo me je pocelo boljeti i isao sam kod doktorice koja mi je dala antibiotik efox azitrim 500mg... Nije mi proslo nakon toga i dobio sam ponovno isti antibiotik i dalje nema poboljsanja.. Po grlu odnosno zdrjelu imam kao meke mjehurice nzm od cega ali su po cjelom zdrjelu okrugle velicine sa malo.bjeloga inace grlo mi je vec jako crveno jer me bpli vec skoro mjesec dana. Narucen sam na otorino al tek za dva tjedna pa me zanima dali bi moglo biti sto opasno i dali su karcinomi grla ili ozbiljnije bolesti moguce kod mladih osoba kao sto sam ja jer sam vec zabrinut i nzm kako da mi prode ovo po zdrjelu..

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.09.2015. 22:25

Poštovani, karcinom je apsolutno isključen; temeljem Vašeg opisa diferencijalnodijagnostički može se raditi o gnojnim čepićima limfatičkog tiva stražnje stijenke ždrijela ili virusnoj upali. ORL pregled je neophodan kako bi se postavila prava dijagnoza.