Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


česte upale uha


Autor Poruka

Anita

08.12.2003. 23:13

Imam djevojčicu od 21 mjesec. Prva upala uha sa mnogo iscjedka desila se u 8 mjesecu života (početkom prošle zime) i do kraja zime ona je imala upalu uha svaki mjesec dana. Terapija bi bila standardna Efedrin kapi u nos, ispiranje uha hidrogenom i antibiotik Klavocin ili Zinat i to je trajalo do kraja zime. Preko ljeta nije bilo problema i sad se to ponovo javilo sa zimom. Lijevo uho je procurilo te je dobila antibiotik Klavocin (7dana) nakon tri dana po prestanku terapije oba uha su procurila dobila je Zinat (5 dana) nakon toga 3 dana nakon terapije ponovno lijevo uho je procurila. Nisam je mogla ponovno voditi lječniku po antibijotik jer moslim da bi to bilo previše. odvela sam je travaru i dobila kantarionovo ulje za uho i nos i sirup za jačanje imuniteta kao i neku masta za masiranje. Djevojčica je dobila temperaturu odvela sa je privatno doktoru za uho i on joj je isprao aci di borici i prepisao garamicin. Rekao je da djevojčica ima upalu srednjeg uha što se nije poklopilo sa ranijim doktorom koji tvrdi da je u pitanju upala vanjskog uha, a pedijatri prebacuju na genetiku što apsolutno nema veze. U Mostaru nema pedijatra specijaliziranog za uho, neznam što da radim kome bi se mogla obratiti da preciznu dijagnostiku i kako da liječim jer je u pitanju beba koja već više od godinu ne spava normalno (očito je boli) Inače da napomenem da joj svi zubi nisu nikli a prvi je niknu u 11 mjesecu života može li to što uticati. Ostalo je sve u redu , djete napreduje i ne pokazuje druge simptome. Ide u jaslice i veoma je živahno.
Unapreijed zahvaljujem na savjetu.

prof.dr. Željko Bumber

11.12.2003. 13:36

Učestale upale i sekrecija iz uha u vašeg djeteta svakako su posljedica upale srednjeg uha. Uobičajena je terapija kapi za nos, kapi u uho (ne Garamycin) i antibiotik prema brisu uha i nosa. Uzimanje brisa uha je neophodno. Ako se sekrecija iz uha unatoč liječenju nastavi moguća je i operacija uha( spriječava se komplikacija, čuva uho i sluh).
Nicanje zubi sa ovim problemom nema nikakve veze. Bolnost uslijed
izbijanja zubi može biti zbunjujuća za roditelje no pregled uha može riješiti sve dileme.
Savjetujem otorinolaringološki pregled - hospitalizaciju (ako uho curi).

Keti

04.03.2004. 16:40

U trudnoći sam prvi put imala tegobe sa ušima dotada nikada. Dijagnoza :1. gljivice, a onda su se na to nadovezale i bakterije ( nakon svakog brisa različita bakterija). Zadnja bakterija bila je Pseudomonas. Već duže vrijeme se liječim međutim nakon svake terapije problem se uvijek vraća. Iz ušiju mi konstatno curi, uši me stalno svrbe i imam česte upale vanjskog uha (tako barem tvrde liječnici). To traje već 5 godina, da bi mi tek sada dr. preporučio snimanje kostiju uši. Obzirom da se to tako dugo poteže molim Vas za savjet.