Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


curenje nosa


Autor Poruka

Melita

23.02.2004. 18:37

Već 7 godina imam problem s curenjem nosa i kihanjem.Obavila sam alergološke pretrage koje su bile negativne ( ukupni IGE 64).Bris nosa takođe je uredan.Koristila sam različite lijekove ( tablete, sprejeve i pumpice) i injekcije ( Diprophos), no oni su pomagali kratko vrijeme pa bi se opet javili isti simptomi.Iz nosa mi curi bistar sekret i to uvijek ujutro kad se dignem i tijekom dana bez nekog reda.Nekada curi cijeli dan , a nekada ne curi 2-3 dana. Sluznica nosa me prije curenja svrbii peče.Imam 39 godina i radim u školi.Javlja se u zatvorenim prostorijama, na otvorenom i na moru bez pravila.Zadnjih mjesec dana pričam kao da sam stalno prehlađena.Ima li pomoći? Što da radim?

prof. dr. Željko Bumber

26.02.2004. 10:01

Pretpostavljam da ste učinili osnovni ORL pregled , endoskopiju nosa i epifarinksa, KKS,SE , citogram nosa. Katkada se problemi slični alergiji -napadaji kihanja, svrbeža u nosu i sekrecije javljaju a da alergije i nema . Govorimo o vazomotornoj sluznici koja reagira na promjene temperature u okolici i obično se ponavlja kada organizam ima različite informacije o temperaturi u isto vrijeme -normalna temperatura trupa a noge ili glava izložene hladnoći i sl. Propuh vrlo često stvara hipotermiju i napadaje kihanja koje traju kraće vrijeme.
Koliko menstruacijski ciklus sudjeluje u nastanku vaših poeškoća?
Ako ste testiranje radili prije više godina bilo bi dobro ponoviti ga.
Savjetujem pregled , ako ste u Zagrebu javite se meni .