Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Glasnice-polipi?


Autor Poruka

Maja

06.04.2003. 20:48

Stovani,
prije 3 godine sam uspjesno nakon puno godina problema operirala polipe na glasnicama. Problemi su se sastojali od stalne promuklosti koja je naposlijetku prerasla u gotovo nemoguc govor nakon cetvrtka kad sam imala demonstrature na faxu i morala pricati dulje vrijeme.. nakon operacije sam obavila inhalacije. Danas sam na kraju svog studija gradevine. Radim u Djecjoj igraonici. Nikad nisam vise patila zbog svojih glasnica nego danas. Nazalost, mislim da su se kirurskim putem uklonjeni polipi (na obje glasnice) mozda i vratili. Vjerujem da je u pitanju moj krivi nacin koristenja glasa. Za sam pregled se cekaju mjeseci, a ja doslovno ustajem u 6, ucim i radim i vracam se uglavnom kuci oko 22 sata. Moja najveca zelja je da budem predavac, idu mi komunikacije s ljudima.. imam beskonacno energije za rad s djecom, a glasnice su mi kocnica.. Navodno postoje ljudi koji se bave glasom, citala sam po netu o gdinu profesoru Zejku Bumberu..dosla sam vec i na ideju da ga potrazim na Medicinskom fakultetu..danas bih dala sve kad bi se moj problem rijesio. Ali kome se obratiti? Apsolventica sam Gradevinskog fakulteta, svojevremeno sam se bavila i glumom koju sam ostavila bas zbog glasnica..to je moj jedini i ogroman problem u zivotu i krajnje je vrijeme da potrazim pomoc i ne odustanem prije nego zapjevam. Hvala na bilo kakvom odgovoru.

mr.sc.dr. D. Markov

12.04.2003. 20:32

Poštovana Maja,
Savjetujem vam pregled u Fonijatrijskom centru ORL klinike Šalata u kojem rade specijalisti otorinolaringololozi- fonijatri koji se bavi problemima glasa. Za pregled se možete naručiti i tel. na broj 01 4552-333 kućni br. 255.