Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gutanje (slabim svaki dan)


Autor Poruka

Emilija

09.04.2002. 11:04

Imam osecaj da mi "bezi" refleks gutanja.Hrana mi ostaje negde u zdrelu i kao da jezik nema snage potisnuti je. Uradjene su mi sve pretrage (uredno je sve: bakterija nema, slabi faringit kojeg imam 10g.i dosad mi nikad nije pravio takve probleme,hranoprovod i zeludac uredan,usi, nos-uredno,) osim kandide koja mi se javila usled uzimanja antibiotika zbog prehlade. MOLIM VAS kazite mi samo dali moze od kandide da imam takav osecaj i ako ne, sta trebam dalje preduzeti, jer vise ni sama ne znam sto sve nisam ispitala (i stitnjaca mi je uredna).Apetit imam, ali mi ne vredi!
HVALA

mr.sc.dr. D. Markov

21.04.2002. 21:48

Poštovan Emilija,
Vaši problemi nisu uzrokovani niti bakterijama , niti gljivicama. Neophodno je da napravite radiološku obradu (videoakt gutanja). Prije radiološke obrade savjetujem vam fiberendoskopski pregled ždrijela i grkljana da bi se dijagnosticirali mogući uzroci otežanog gutanja. Ukoliko se ne otkrije uzrok otežanog gutanja preporuča se ezofagoskopija, koja se radi u općoj anesteziji. Uzroci otežanog gutanja mogu biti i neurološki, te savjetujem i pregled kod neurologa