Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jednjak


Autor Poruka

Dado

09.01.2002. 07:51

Godinu dana sam se lijecio od helikobakterije,a sad je vise nemam.Sve je pocelo sa peckanjem na jednom mjestu u grlu,a sto vrijeme dalje ide,sve vise primjecujem promjenu na straznjem dijelu jezika:hrapav sa malom kvrzicom i zuto bijele boje,a i osjecam malo i toplinu i zarenje, a grlo mi je stalno suho.Snimio sam vrat i uradio citoskopsku pretragu jedne nadjene kvrzice u stitnjaci a nalaz je u redu sto se toga tice.ORL pregledom su mi pregledali glasnice i to je osim sto su oguljene od dugogodisnjeg pusenja u redu.Ne pusim otkad su nastali problemi a to je godina dana.Na gastroskopiji su mi nasli ostecenje sluznice -metaplazija.Molim Vas sto dalje da radim sa svojim grlom.

mr.sc.dr.D.Markov.

22.01.2002. 22:44

Neophodne su redovite kontrole kod gastroenerologa, isto tako pregled kod otorinolaringologa- fiberendoskopski pregled grkljana, kao i ultrazvučni pregled štitnjače.