Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


punoca u uhu


Autor Poruka

v

08.01.2002. 16:02

U natrag nekoliko godina, točnije od 92 godine imam problema sa lijevim uhom. Pocelo je kao upala uha koja je lijecena antibioticima no bez nekih rezultata, te se nakon nekoliko dana pojavila pareza. nakon toga sam hospitalizirana, te sam nakon pet dana u ocekivanju MMG
otpustena iz bolnice. Do vremena dogovorenog za MMg pareza se povukla uz fizikalnu terapiju i B-komplex.
Time je, prema lijecnikovom iskazu rjesena i upala i pareza.
No nakon 6 godina poceli su problemi te sam zavrsila na operaciji jer se nakon ponovne upale ponovno pojavila pareza, koja se nije povlačila iako mi je prepisana fizikalna terapija, i ucinjena je paracenteza.
nakon 20 dana promatranja operirana sam ( timpanoplastika, dekompresija fascijalissa... ) Pareza se povukla upala je sanirana no
ostala je punoca u uhu i nagluhost koja se nije popravija ni danas. Nakon toga oparirana sam jos 2x i to jedamput na lokalno ( priraslice ... ) i u opcoj anesteziji ( Izvađena mi je srednja koscica ... )
Nakon toga nalaz sluha je jos uvijek los ( nemogucnost definiranja zvuka od kud dolazi, reducirani su mi zvukovi ( lijeva strana je u polutisini, odnosno kao da svi zvukovi dolaze kroz zid priguseni su ... )
I punoca je jos prisutna, kao u pojacano lucenje cerumena koji je tamne boje ( karamela ).
Da li su potrebne jos kakve pretrage ili se s obzirom na operacije i stanje uha moze reci da je stanje dafinitivno?
unaprijed hvala

mr.sc.dr.D.Markov

22.01.2002. 22:55

Kod vas se vjerojatno radilo o kroničnoj upali srednjeg uha s komplikacijama( pareza ličnog živca). Učinjena je timpanoplastika - operacija srednjeg uha . Teško je bez uvida u operacijski protokol, te postoperativni audiogram i timpanogram reći da li se radi o definitivnom stanje što se tiče sluha. Morate razgovarati s otokirurgom koji vas je operirao.