Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kronični alergijski sinusitis


Autor Poruka

nada1

01.02.2002. 20:16

U međuvremenu sam dobila nalaz:CT PNS sa transverzalnim skenovima od 5 mm pokazuje izražajno obostrano u maksilarnim sinusima više desno, te u poziciji prednjih, srednjih i stražnjih etmoidalnih celula, dijelom u poziciji sfenoidalnih sinusa, u poziciji nosnih hodnika i nosnih šupljina konfluentna zasjenjenja sa oštrim rubom polukružno.Na presjacima kroz orbitu izgleda uredan nalaz.Znakove koštane destrukcije u području koštanih sinusa se ne vidi.
Zaključak: Sinonazalne polipoidne mase uglavnom simetričnog prikaza kako je opisano, što bi odgovaralo kroničnom alergijskom sinusitisu.

Napominjem da sam alergična na određene vrste lijekova( kafetin, analgin, plivadon,..), PA VAS I OVOM PRILIKOM MOLIM ZA VAŠE CIJENJENO MIŠLJENJE I PREPORUKU NAČINA LIJEČENJA TJ. OPERACIJE.
Unaprijed zahvaljujem.Nada

mr.sc.dr.D.Markov

17.02.2002. 19:44

Poštovana Nada,
Kod vas se radi o kroničnoj upali sinusa. Ukoliko imate glavobolje, otežano disanje na nos, postnazalnu sekreciju indicirana je operacija sinusa. Ako se radi o alergijskoj upali liječenje se može provoditi i konzervativno (lijekovima) u obliku sprejeva za nos i tableta.

nada1

25.02.2002. 14:06

zahvaljujem na odgovoru, nada