Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Limfni cvor


Autor Poruka

Jasminka

15.04.2005. 15:53

Na vratu iza desnog uha mi je ustanovljen limfni cvor. Doktor je ispitao sinuse, grlo i zube, te je nakon pregleda ustanovljeno da sa tim nemam problema tj da je sve ok. Uredeno tesiranje krvi i krv je pokazala postojanje limfnog cvora. Cvor me svrbi a neboli, postepeno raste. Da li mi mozete odgovoriti sta bi mogao biti razlog pojavljivanja limfnog cvora. Nigdje drugo na tijelu nema niti jednog cvorica.
Hvala

prof. dr. Željko Bumber

18.04.2005. 07:42

Promjene u vlasištu mogu rezultirati pojavom čvora iza uha. Dermatologu.

andreas012

05.09.2016. 21:50

Poštovani,

zanimaju me mogu li se normalni limfni čvorovi napipati na vratu? Koja je razlika između normalnih i uvećanih? Naime, nakon što sam naletio na članak o limfnim čvorovima iz znatiželje sam se pregledavao te sam napipao par limfnih čvorova ispod vilice i na vratu. Imam 25 godina.

Hvala i lijep pozdrav

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 14:40

Poštovani,
uobičajeno se limfni čvorovi ne mogu palpirati, odnosno u suprotnom znači da su povećani. Nije svako povećanje limfnih čvorova znak za uzbunu, normalno je da su privremeno povećani tijekom svake upale koja se događa u njihovoj blizini, što je dio obrambenog mehanizma našeg tijela. Ponekad mogu ostati i trajno povećani, što opet nije ništa zabrinjavajuće.