Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


NAKON OPERACIJE POLIPA NA GLASNICAMA !!!


Autor Poruka

dekoo

30.10.2015. 13:40

Operirao sam polip na sredini lijeve glasnice prije 2 tjedna, glas se normalizira i vraća međutim u međuvremenu prije kontrole kod otorinolaringola dobio sam gnojnu anginu i dali su mi antibiotik Augmentin da pijem i grlobolja mi je u potpunosti prošla međutim danas kad sam došao na kontrolu nemogu mi pogledati glasnice koliko su mi tonzili i dalje veliki i smetaju ogledalu da vidi glasnice, iako ja normalno jedem, pijem i nemam čvorove na vratu Rekli su mi da popijem još 3 tablete pa da opet dođem na kontrolu. Sad me zanima da li će taj antibiotik do kraja pomoći kako bi se tonzili smanjili te kako bi mi mogli pogledati glasnice te kako ne bi još završio na operaciji krajnika ?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

13.12.2015. 20:30

Poštovani, u slučaju da su nepčane tonzile toliko velike da onemogućavaju indirektoskopski pregled glasnica ogledalcem, glasnice se jednostavno pregledaju fiberendoskopom koji se spušta kroz jednu nosnu šupljinu do samih glasnica. Za ugodniju pretragu, preporučuje se prethodno anestezirati sluznicu nosa sprejem. Vrlo jednostavna, kratka i bezbolna pretraga.