Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nosna hrskavica


Autor Poruka

robex

28.09.2016. 20:55

Poštovani,

u 11. mjesecu prošle godine imao sam ozljedu nosa u kojoj je dijagnosticirano samo 'napuknuće' nosne hrskavice, no zadnja dva mjeseca se primijeti da mi se na lijevoj
strani nosa 'izbočila' hrskavica (mislim da je hrskavica, ne razumijem se) i nos (taj dio kod hrskavice) mogu mrdat na lijevo,ali ne i na desno. Moje mišljenje je da je
nešto puklo i ne drži tu hrskavicu kako treba, ali zato sam tu da mi Vi točno odgovorite što je to i kako da to riješim. Uz to imam neravnu nosnu pregradu, što mi manje smeta od gore navedenog, jer me ta 'izbočina' jako iritira.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2016. 14:00

Poštovani, teško mi je dati precizniji odgovor jer nisam u mogućnosti pregledati nos, ali u svakom slučaju opisanu promjenu mogućeje samo kirurški korigirati, bez obzira da li se radi o nedostatku hrskavičnog, koštanog dijela piramide ili spoju tih navedenih struktura. U istom aktu se tada svakako radi i korekcija deformiranog nosnog septuma.