Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


operacija tonzila i adenoida


Autor Poruka

sarah.fleten

01.10.2008. 10:40

U tijeku sam sakupljanja potrebnih nalaza za operaciju tonzila i adenoida.....
Imam 17 godina i sviram flautu pa mi je izuzetno važan brz oporavak zbog uporabe cijelog dišnog sustava za sviranje......
Molim Vas da li bi mi mogli reči kakav je oporavak od operacijei i u kojem bi vremenu od operacije mogla ponovno svirati?
unaprijed hvala...

Domagoj Parazajder, dr. med.

07.10.2008. 18:50

Poštovana, za potpuni oporavak nakon operacije potrebno je 2-3 tjedna. Sretno!

Meli985

03.08.2016. 23:20

poštovani 21.07 mi je djete bilo na operaciji tonzila i adenoida. operacija protekne uredno i nije bilo nikakvih komplikacija, tjedan dana kasnije smo bile na kontroli i kao sve je ok makar se ona žalila na bolove koji se nisu smanjivali več su bili intezivniji i jači. 29.07 sam primjetila da ima crnu stolicu ali nisam znala što to znači pa nisam reagirala na to, 1,08 probudila se ujutro u 5 sati žalila se na bolove u trbuhu i nakon toga povratila krv, krvi je bilo jako puno i nakon toga je na kratko izgubila svjest. u bolnici su je odma zprimili i napravili revizijsku operaciju, pošto je izgubila jako puno krvi je morala primiti dvije doze krvi. nakon tri dana su nas otpustili kuči. sad me je jako strah da se to nebi ponovilo, molim vas za savjet kako dalje, dali moramo više paziti u smisli prehrane ili naprezanja. hvala!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

11.09.2016. 16:45

Poštovana, tamna krv u stolici znak je krvarenja iz gornjeg dijela probavnog trakta ili probave progutane krvi. U svakom slučaju, sada kada je krvarenje zaustavljeno, treba obratiti pažnju na slijedeće: krvarenje nakn tonzilektomije zna biti najjače 7-10 dana nakon operativnog zahvata, budući je to vrijeme kada dolazi do "otpadanja" ugrušaka koji su stvoreni elektrokauterom u svrhu zaustavljanja krvarenja tijekom operacije. Tijekom prvih 10- tak postoperativnih dana pacijent treba izbjegavati vruću i grubu hranu, kao i fizičku aktivnost. Poželjno je konzumirati hladno,npr. kckice leda, sladoled, rashlađeno voće.

Kkkk1234

02.10.2016. 18:15

U tijeku sam skupljanja nalaza za operaciju krajnika, nalazi urina mi pokazuju gljivicnu infekciju a operacija je zakazana za 4 dana oce li to predstavljati problem ?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

20.11.2016. 14:00

Poštovana, bojim se da se anesteziolog neće složiti sa time da učinite operaciju dok se upala ne sanira.