Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Otezano disanje na nos


Autor Poruka

Monika

15.10.2001. 20:20

Na pocetku moram reci da sam se prvo za moj problem obratila na forum ginekologije jer sam u trinaestom mjesecu trudnoce ali mi je dr.Kupresic rekla da se obratim lijecniku Vase prakse.Naime od samog pocetka treudnoce pocelo mi se desavati da mi se nos jednostavno zacepi i ne mogu uopce disati, ispocetka je to bilo samo navecer i dok bih lezala ali sto dalje vrijeme ide sad je to svakodnevno, kao da mi nesto natekne unutra ,nije to kao prehlada ili nesto slicno, a moram i reci da nikada nisam imala problema sa sinusima , kazem sve je pocelo u trudnoci i sve je gore.Moj ginekolog mi je preporucio kapi Benil u kombinaciji sa kapima za upalu uha i oka Geokorton, da ih zajedno koristim.Neznam koliko je to u praksi koristena metoda, no uglavnom djelovanje je pet do sest sati a onda opet ne mogu disati, a i na benil kapima pise da se smiju koristiti do deset dana najvise i da poslje moze doci do ostecenja sluznice i ovisnosti, iako se i bojim da je u mom slucaju vec doslo do toga.Pa sad Vas pitam dali postoji kakvo drugacije rijesenje,a da nije stetno ni za mene ni dijete.Naisla sam u knjigama da je takvo stanje ponekad normalno kod trudnica ali kako sam ja gotovo na pocetku trudnoce zaista vise neznam sto da radim, a na usta mi je jako tesko disati stalno.
Unaprijed zahvalna na bilo kakvom savijetu, monika

mr.sc.dr.D.Markov

04.11.2001. 19:57

Draga Monika ,
Otežano disanje na nos je vrlo često u trudnoći kod trudnica koje imaju vazomotorni rinitis. Savjetujem vam da obavite otorinolaringološki pregled, gdje će se uzeti bris nosne sluznice i preporučiti terapija koja neće štetiti niti vama niti plodu.