Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pisstanje u uhu


Autor Poruka

Mario

06.02.2002. 19:53

Pozdrav!

Već godinu i pol u lijevom uhu, više prema sredini glave ( u unutrašnjosti), čujem konstantno zvuk visine oko 6-7 kHz. Komparirao sam ga sa zvukom iz signal generatora pa stoga navodim frekvenciju. Bio sam kod lokalnog otorinolaringologa koji je nakon pregleda rentgenske snimke mastodonta (mislim da se tako zove), ustvrdio da je s te strane nalaz uredan te mi prepisao da mjesec dana pijem tablete Strugeron. Ja sam ih trošio navedeni period ali nisam vidio poboljšanja, čak je bilo i gore pa stoga nisam ni nastavio daljnju terapiju već sam se na neki način priviknuo. Vidjevši reklamu u emisiji Planet internet za ovu stranicu odlučio sam pokušati ovdje. Još ću navesti da sam u periodu prije nego mi je počelo pištanje u uhu, obavljao pretrage za bubrežni kamenac i bio sam alergičan na jodni preparat pa mi se tlak prvog dana spustio na 95/90 u jednom trenutku, a drugi dan skočio na 210/160 nakon čega se normalizirao. Pištanje mi je počelo tek negdje za dva mjeseca nakon što sam na "Rebru" uspješno razbio kamen. Ovo sam naveo jer sam posumnjao da bi možda moglo imati kakve veze. Intenzitet pištanja mi se poveća i kad se iznerviram.
Nadam se da nisam bio preopsežan. Unaprijed hvala.

Mario.

mr.sc.dr.D.Markov

17.02.2002. 19:58

Poštovani Mario,
"Pištanje" u uhu nije u vezi s razbijanjem kamena. Nakon terapije Stugeron tabl. koje vam je preporučio otorinolaringolog potrebno je da napraviti kompletnu audiovestibulološku obradu, KKS, uk. lipide, trigliceride, kolesterol, rtg vratne kralježnice., te pregled interniste radi terapije visokog tlaka.