Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Učestale prehlade


Autor Poruka

AKCEPTOR

06.02.2002. 09:09

Poštovanje!
Imam 30.g.i muči me pitanje na kojeg svi odmahuju rukom.
Svoje djetinjstvo sam proveo u jednom od "onih" okruženja;otac alkoholičar,bez posla,hladana podrumska soba puna vlage,itd...
Dakle uvjeti,nikakvi.Sada,kao odraslog,zaintrigirala me moja izrazito velike podložnost raznim virusima a da o prehladama ne govorim.Sjećam se,moj liječnički karton bio je uvijek najdeblji.
Interesantno je da se izrazito pazim a svejedno me zakači svaka infekcija.Zar bih trebao hodati gradom sa zaštitnom maskom i govoriti:"ljudi,nemojte puhati u mene".Ono što mene fascinira je činjenica da mogu "osjetiti"nadolazeći virus,te ga izražavam u %-ima.Npr.započne me peći nepce,a ja skok u apoteku po Coldrexe,vitamine C sporog otpuštanja,i čitav arsenal preventive u završnici sa Propolis kapima.Već sam toliko žustar da sam naučio sve o virusima i bakterijama i njihovim putevima.A,sad ono pravo pitanje:"Da li je moguće da pri udisaju i izdisaju bakterije i viruse privuče moja uvijek vlažna sluznica nosa koji mi konstanto curi?U čemu je rješenje?"Odmalena mi je majka stavljala u svaki džep po maramicu,pa i u nekadašnje školske kute"Ilustracije radi,putujem tramvajom i osjetim lagano peckanje nepca u ustima.Netom baš čujem razgovor:"Bila sam kod doktora koji mi je produžio bolovanje...ma pusti me sva sam prehlađena"itd.Stvar sam riješio-više se ne vozim javnim gradskim prijevozom.Da li postoji neka terapija za pacjente lošijeg imuniteta?Neki testovi?Dosadilo mi je već izmicati se prehladama!(mjesečno 2-3puta)
Zahvaljujem!!!!!!!!!

mr.sc.dr.D.Markov

17.02.2002. 19:53

Kod vas se vjerojatno radi o preosjetljivosti (alergiji ) sluznice. Potrebno je napraviti alergološku i imunološku obradu.